Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă şi arestări după o înregistrare video cu o femeie agresată sexual într-un autobuz la Casablanca / VIDEO

M375/0009

O înregistrare video cu o tânără femeie agresată sexual de o bandă de adolescenţi într-un autobuz la Casablanca a stârnit revoltă, a condus la arestări şi a redeschis o dezbatere amară despre violenţa împotriva femeilor în Maroc, ţară musulmană, relatează marţi Reuters. Înregistrarea, postată duminică pe reţele de socializare, arată patru băieţi care molestează sexual o femeie, râzând, rupându-i hainele şi insultând-o în arabă, conform Agerpres.

Femeia - despre care autorităţile afirmă că suferă de dislexie - este văzută în lacrimi, strigând după ajutor, în timp ce nimeni nu intervine - nici şoferul autobuzului, nici pasagerii. Hărţuirea sexuală şi abuzul faţă de femei sunt frecvente în Maroc, unde un sondaj naţional a constatat că aproape două treimi dintre femei au experimentat abuz fizic, psihologic, sexual sau economic. La începutul lunii august, o înregistrare video arătând o mulţime de bărbaţi care urmăreau o tânără pe o stradă din Tanger a provocat rumoare în presă.

Luni, autorităţile marocane au anunţat că au arestat şase băieţi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani pentru "presupusă implicare în agresiunea asupra femeii" şi i-au pus sub anchetă. Deşi înregistrarea video a declanşat o condamnare pe scară largă pe reţelele de socializare şi în mass-media locale, unii utilizatori au acuzat-o pe femeie că "i-a provocat pe bărbaţi cu haine indecente". Un bărbat a scris pe Facebook: "Condamn actul, dar acoperă-te. Erai uşor de dezbrăcat". Organizaţia caritabilă marocană "Nu-mi atinge copilul" a făcut apel la martorii prezenţi la incident să iasă în faţă pentru "a deferi justiţiei această hoardă barbară care a atacat cu neruşinare o femeie tânără". Compania de transport public M'Dina Bus a condamnat incidentul şi colaborează cu autorităţile din regatul nord-african, care încearcă să atragă investitori şi turişti prezentându-se ca un loc sigur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.