Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rogozin continuă seria ATACURILOR: 'Românii sunt un popor laş'

rogozin rusia moldova romania ziuaveche.ro

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, continuă atacurile la adresa României şi a Republicii Moldova, după ce nu a reuşit să ajungă la manifestaţiile de la Tiraspol, pe motiv că Bucureştiul i-a interzis survolarea spaţiului aerian al României. De această dată, oficialul rus susţine că românii sunt un "popor laş". Cuvinte dure a avut şi pentru guvernarea de la Chişinău, pe care a catalagat-o ca fiind "forţă profascistă".

"Desigur că noi vom riposta, însă pentru noi este important să înţelegem cum să o facem corect şi să înţelegem în general ce se întâmplă acolo. Analiza mea spune că România şi forţele sale proromâne moldoveneşti (face referire la guvernarea de la Chişinău), aş spune chiar profasciste au îndrăznit pentru că au văzut acest „trend”, rusofobie, sancţiuni antiruse, acest idiotism care se întâmplă în viaţă politică americană, fapt ce nu s-a întâmplat anterior, fiindcă sunt un popor destul de laş", a declarat Dmitrii Rogozin duminică  pentru Rossia24.

Citeşte şi: Sindicatele din penitenciare, întâlnire de grad ZERO cu ministrul Justiţiei. Listă cu soluţii în 13 puncte

Vicepremierul rus a mai adăugat că această situaţie formată trebuie privită ca un tot întreg: "Mai ales că ei au acum pe teritoriul lor scutul antirachetă american, membrii Curţii Constituţionale a Republicii Moldova au cetăţenie română, iar majoritatea deputaţilor moldoveni au paşaport românesc. Trebuie să privim asta ca pe o singură situaţie".

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, a fost declarat miercuri, 2 august, persona non grata în Republica Moldova, după ce ministrul de Externe de la Chişinău, Andrei Galbur, a făcut o solicitare în acest sens către Guvern. Galbur şi-a motivat decizia prin faptul că Rogozin ar fi făcut mai multe declaraţii neprieteneşti la adresa Republicii Moldova şi cetăţenilor săi.

Citeşte şi: Lovitură de teatru! Cel mai controversat consilier al lui Iohannis, ÎN RĂZBOI cu statul român .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.