Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar putea fi EXCLUSĂ DEFINITIV de la Jocurile Olimpice de la Rio

Jocurile Olimpice Rio

"Nu este imposibil" să se ajungă la o excludere totală a echipei Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, nu numai a atleților, a amenințat duminică Dick Pound, fost președinte al Agenției mondiale antidoping (AMA), în publicația britanică Sunday Times.

"Excluderea totală a Rusiei de al JO de la Rio (5-21 august) ar fi opțiunea nucleară", a recunoscut Pound pentru Sunday Times. "Dar nu este imposibilă", a insistat canadianul, fondator al AMA, referindu-se la posibile revelații așteptate de la ancheta comandată de AMA, ca urmare a mărturisirilor făcute de Grigori Rodcenkov, fostul șef al laboratorului antidoping rus, astăzi refugiat în SUA, privind un presupus sistem de înșelătorie organizată la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din Rusia, în 2014, pentru a ascunde cazurile de dopaj ale unor sportivi ruși.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

Deocamdată, doar atleții ruși sunt interziși de la JO, după menținerea suspendării Federației ruse de atletism (ARAF) de către Federația internațională de atletism (IAAF) vineri. Suspendarea a fost decisă inițial în noiembrie, după un raport extrem de nefavorabil făcut de o comisie independentă a AMA care denunța un sistem de dopaj și de corupție instituționalizat în Rusia, raport redactat chiar de Dick Pound.

Dar interdicția administrată atleților ruși de a merge la Rio ar putea fi extinsă la toți compatrioții lor, de la toate disciplinele, amenință Pound, făcând trimitere la ancheta dusă de canadianul Richard McLaren, urmare a acuzațiilor lui Rodcenkov în New York Times din 12 mai.

"Această anchetă a fost deschisă după afirmațiile lui Rodcenkov, (...) or există destule poziții înalte în sistemul rus pentru a ști ceea ce se petrecea", a insistat Pound, sugerând că dopajul în sportul rusesc ar putea să nu se limiteze la atletism, scrie agerpres.ro.

Citește și: IMAGINI INCREDIBIL de ȘOCANTE: Femei filmate în timp ce-și fac nevoile în magazin

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.