Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia oferă un împrumut de 110 milioane de dolari Belarusului

Belarus

Moscova a acordat un credit în valoare de 110 milioane de dolari Belarusului, ţară puternic afectată de criza economică prin care trece Rusia, a anunţat vineri guvernul rus, transmite AFP. 

Condiţiile acestui credit, cum ar fi dobânda şi data scadentă, nu au fost precizate de comunicatul publicat pe site-ul guvernului, care indică doar că plata se va face în ruble, "pentru a se evita riscurile legate de plăţile în dolari". 

În cadrul unui consiliu de miniştri care a avut loc joi, premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că este vorba de 'prelungirea' unui ajutor care a fost deja oferit. 

Belarusul, fostă republică sovietică având o economie extrem de închisă şi dominată de industria grea, suferă direct de pe urma crizei din Rusia, principala sa piaţă pentru exporturi. 

Fondul Monetar Internaţional a estimat la mijlocul lunii martie că Belarusul s-ar putea confrunta cu o scădere de cel puţin 2% a Produsului Intern Brut în acest an, după o creştere de 1,6% în 2014. 

În contextul prăbuşirii rublei în decembrie, populaţia din Belarus a fost cuprinsă de panică şi s-a îndreptat spre casele de schimb valutar, existând temeri privind o nouă criză monetară în această ţară, deja afectată de o astfel de problemă în 2011. 

De atunci, banca centrală a luat măsuri pentru stabilizarea situaţiei, însă preşedintele Aleksandr Lukaşenko a indicat că Belarusul ar avea nevoie de ajutorul Rusiei pentru a trece cu bine de această perioadă dificilă. 

El a denunţat cu regularitate în ultimii ani condiţiile FMI, care a ajutat Minskul în 2009, pentru un nou credit.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.