Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sărbătoare la Steaua la 40 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni la handbal masculin

www.agerpres.ro

Foștii jucători și antrenori ai echipei de handbal masculin Steaua București, care câștigau la 22 aprilie 1977 Cupa Campionilor Europeni, au fost sărbătoriți, vineri, de Clubul Sportiv al Armatei și de Ministerul Apărării Naționale la împlinirea a 40 de ani de la câștigarea celui mai important trofeu continental.

Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Laurențiu Roșu, Mihai Marinescu, Nicolae Munteanu, Gheorghe Goran, Radu Voina, Ștefan Birtalan, Vasile Stângă, Ion Popescu, Dan Alboaica, Werner Stockl, Virgil Marghidan și Christian Dietrich au fost primiți de ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, care le-a acordat diplome de excelență, anunță Agerpres.

Citește și: Constantin Popescu a câștigat locul întâi la concursul de culturism din Madrid

"Câștigarea Cupei Campionilor Europeni a rămas în istorie un moment definitoriu pentru generațiile care au urmat în handbalul stelist. Când spunem Cupa Campionilor Europeni ne gândim automat la Steaua, dar este bine de știut că înainte de victoria fotbaliștilor de la Sevilla '86 acest prețios trofeu a fost cucerit de handbaliștii steliști în '68 și '77. Performanțele dumneavoastră sunt un motiv de mândrie pentru toți românii. Nu e ușor să atingi o asemenea performanță, dar munca și consecvența v-au dus către acea victorie. Vă transmit un mesaj de felicitare la 4 decenii de la această izbândă și îmi exprim speranța că sportul stelist va reveni la standardele de performanță ridicate de dumneavoastră", afirmat ministrul Gabriel Leș, care a primit la rândul său o plachetă din partea CSA Steaua.

La ceremonie au mai participat comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

La 22 aprilie 1977, la Sindelfingen, în Germania, echipa de handbal Steaua București câștiga Cupa Campionilor Europeni după o finală cu ȚSKA Moscova (scor 21-20). Acesta a fost al doilea succes al Stelei în cea mai importantă competiție continentală intercluburi după triumful din 1968, când învingea formația Dukla Praga (scor 13-11).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.