Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL: Florescu are un nou dosar penal! Să se retragă urgent!/ Replică FULGER a indenpendentului

Este un scandal monstru între candidatul PNL la Sectorul 6, Răzvan Mironescu și independentul Ștefan Florescu. Răzvan Mironescu îi solicită lui Ștefan Florescu, candidat independent, să se retragă din cursa pentru Primăria Sectorului 6 susținând că acesta reprezintă un real pericol pentru cetățeni și că insultă încă o dată inteligența alegătorilor prin această candidatură. Liberalul prezintă trei motive principale pentru care Florescu ar trebui să renunțe la candidatura sa la Primăria Sectorului 6. La aceste acuzații, Florescu răspunde punctual și îi dă o replică fulger candidatului PNL.

1. Ștefan Florescu are un nou dosar penal deschis pentru coruperea alegătorilor

Ștefan Florescu, fost membru PC, fost membru PSD, pretins independent acum, insultă încă o dată inteligența cetățenilor prin înscrierea lui în cursa pentru Primăria Sectorului 6. În campania din 2012, Biserica Ortodoxa Română i-a făcut plângere penală pentru că distribuia și comercializa calendare ortodoxe cu chipul său în locul unde trebuia să fie o icoană. Tot în 2012, au apărut pe internet mai multe videouri filmate cu camera ascunsă în care Florescu negocia cumpărarea de voturi. În 2016, același Florescu recidivează și încearcă din nou SĂ CORUPĂ ALEGĂTORII. Secţia 25 Poliţie efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de Coruperea alegătorilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 386 Cod Penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București, unde a fost înregistrată sub numărul unic 4430/P/2016.

Potrivit declarației de avere, domnul Florescu nu mai are venituri de șase luni și totuși fundația dumnealui, care de asemenea are venituri foarte mici, oferă chiar în campanie electorală foarte multe pachete vârstnicilor și nu numai pachete. Îi solicit să spună public de unde are bani pentru toate aceste acțiuni.

2. Ștefan Florescu nu și-a plătit datoriile nici la Primăria Sectorului 6, nici la ANAF

Dacă Florescu ar câștiga alegerile s-ar afla într-un soi de conflict de interese. În prezent acesta se află în executare silită pentru 5 din cele 6 contracte încheiate între Administraţia Pieţelor Sector 6 pentru Piața Chilia Veche şi firmele sale, unde Florescu sau fratele său dețin 99% din asociere. Contractele datează de pe vremea când nașul său, Cristian Popescu Piedone era director la Inspecție Sector 6. În ciuda faptului că avea de plătit doar niște chirii modice și cu toate că a fost înștiințat de mai multe ori de Primăria Sectorului 6 că trebuie să-și plătească datoriile, candidatul Florescu a ales să ignore orice avertisment și să ignore încă o dată legea.

De asemenea, Fundația “Ștefan Florescu-Din suflet pentru suflet” este în executare silită la ANAF pentru debite la bugetul statului și bugetul asigurărilor sociale de stat însumând 12527 RON.

3. În spatele lui Florescu se află interlopi periculoși

În 2012, au apărut foarte multe articole, în care Florescu era acuzat de legături foarte strânse cu periculoșii interlopi de la Clanul Sportivilor. În urma acestor dezvăluiri, jurnalistul Dan Bucura a fost bătut în scara blocului, iar afaceristul care a furnizat informații în acest sens, a fost băgat în spital după ce a primit trei bâte în cap. În 2016, Florescu vine să confirme încă o dată acuzele din 2012, trimițând o coroană cu flori la înmormântarea lui Fane Spoitoru, fostul lider al lumii interlope. "Odihnă veșnică, prietene drag", a scris Florescu pe coroană.

Acestea sunt doar trei argumente majore pentru care consider că Ștefan Florescu reprezintă un real pericol pentru cetățeni. Pentru tot ceea ce afirm am documente. Îi solicit să aibă măcar un strop de decență și să se retragă din cursa pentru Primăria Sectorului 6 întrucât candidatura lui la una din primăriile de sector ale unei capitale europene ne face de râs în întreaga Europă.

Pe de altă parte, Ștefan Florescu neagă toate acuzațiile și răspunde punctual la acuzațiile lansate de contracandidatul său:

1. Ștefan Florescu are un nou dosar penal deschis pentru coruperea alegătorilor

 

Ștefan Florescu, fost membru PC, fost membru PSD, pretins independent acum, insultă încă o dată inteligența cetățenilor prin înscrierea lui în cursa pentru Primăria Sectorului 6. În campania din 2012, Biserica Ortodoxa Română i-a făcut plângere penală pentru că distribuia și comercializa calendare ortodoxe cu chipul său în locul unde trebuia să fie o icoană. Tot în 2012, au apărut pe internet mai multe videouri filmate cu camera ascunsă în care Florescu negocia cumpărarea de voturi. În 2016, același Florescu recidivează și încearcă din nou SĂ CORUPĂ ALEGĂTORII. Secţia 25 Poliţie efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de Coruperea alegătorilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 386 Cod Penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București, unde a fost înregistrată sub numărul unic 4430/P/2016.

 

Referitor la calendarele respective, nu am făcut și nu fac obiectul vreunei anchete penale în acest sens, nici măcar nu am fost chemat pentru a da vreo declarație de către organele abilitate. Este o înscenare și un atac murdar al unui amic extrem de bun al domnului Horia Mironescu și al lui Rareș Mănescu, domnul Cristian Poteraș. Este o găselniță din 2012 a acestui fost primar, pe vreme aceea candidat mână moartă pentru fostul său consilier și prietenul său, Rareș Mănescu, și el o rușine a Sectorului 6. Poteraș se află actualmente în penitenciarul Rahova, executând o condamnare de 8 ani de închisoare pentru afaceri ilegale cu terenuri din Sectorul 6. Pentru că la vreme respectivă i-am demascat abuzurile și am făcut publice ilegalitățile comise, acesta a ”comandat” ca subiectul respectiv să apară în presă. Am fost îndelung atacat în campania electorală din 2012 pe această temă, deși nu am fost chemat niciodată să dau explicații. Așadar, un alt atac murdar al PNL și al candidatului Mironescu, al cărui scor în sondaje este aproape nul și a cărui moralitate și onoare sunt precum mulțimea vidă. Eu propun să-i întrebăm pe oamenii din Sectorul 6: ce e mai grav? Faptul că am credință în Dumnezeu și am dăruit calendare cu sfintele sărbători creștine sau ceea ce stă scris în rechizitoriul domnului candidat penal al PSD, Gabriel Mutu (fraudă fiscală, constituire de grup infracțional, spălare de bani prin firme offshore), căruia domnul candidat PNL Mironescu are rolul de a-i fi deschizător de drumuri? Există un blat mai mult decât evident între acești 2 candidați politici, domnul Mironescu, aflat pe poziția 3 în sondaje este pus să mă atace de către candidatul PSD, penalul Gabriel Mutu intenționând să pozeze în cel care își vede de treabă. Când, de fapt, ambii sunt o apă și-un pământ, iar oamenii din Sectorul 6 știu asta și nu se mai lasă păcăliți de astfel de personaje, făcute după chipul și asemănarea lui Rareș Mănescu și a lui Cristian Poteraș, oamenii care au căpușat ani de zile Sectorul 6 și acum încearcă să-și asigure continuitate la conducerea Sectorului 6 prin tandemul blatiștilor Mutu – Mironescu.

Filmarea prin care candidatul de paie al PNL susține că aș fi negociat cumpararea voturilor este un alt episod care face parte din campania de defăimare îndreptată împotriva mea în anul electoral 2012. Respectivul mă contactase pentru a-mi propune editarea unui tiraj al unei publicații în paginile căruia urma să-mi prezint proiectele. La asta se și referea discuția reală pe care am purtat-o. Nu am știut că, de fapt, targetul era altul, acela de a mă înregistra, pentru ca apoi materialul să fie montat după bunul plac al adversarilor mei, care îl trimisese pe respectivul personaj să mă fileze. În paralel, a încercat să mă șantajeze și, fiindcă nu am cedat șantajului, ba chiar m-am adresat printr-o plângere Poliției, a decis să mă denigreze în paginile fițuicii sale. În prezent, autorul se află în arestul de la Colibași, ispășind o pedeapsă pentru șantaj. Este cea de-a treia, după ce a fost arestat în dosarul de șantaj de la Bioterra, iar zeci de primari ai unor localități din județele Argeș și Buzău au depus plângeri tot pentru șantaj. Există chiar și un flagrant în acest sens, realizat atât de polițiștii Secției 1, cât și de cei ai IPJ Buzău.

 

În ceea ce privește acțiunea umanitară desfășurată în preajma Sărbătorilor Pascale de către Fundația Din Suflet, Pentru Suflet, precizez că de 10 ani de zile îi ajutăm pe oamenii din Sectorul 6. La rândul nostru, ne sunt alături oameni inimoși, care donează pentru semenii lor aflați în suferință. 10 ani de zile nouă ne-a păsat și ne-am străduit să-i ajutăm cât mai mult pe oamenii din Sectorul 6. Pe domnul Mironescu nu l-am văzut dăruind nici măcar o pâine unui om necăjit. Pe de altă parte, doresc să-i aduc la cunoștință acestui fals candidat și prieten al penalului Gabriel Mutu faptul că la momentul acțiunii respective nu mai eram Președintele Fundației, doar participând în calitate de invitat la acel eveniment. Și nici nu am fost solicitat de organele competente în vederea vreunei declarații, așadar, domnul Mironescu frizează din nou penibilul. Și din nou mă întorc la oameni: oare ce părere au oamenii din Sectorul 6, oameni care de 10 ani de zile beneficiază de sprijin Din Suflet, Pentru Suflet, despre demersul domnului Mironescu, care ani de zile nu i-a ajutat cu nimic și nici nu are de gând să o facă?

 

Potrivit declarației de avere, domnul Florescu nu mai are venituri de șase luni și totuși fundația dumnealui, care de asemenea are venituri foarte mici, oferă chiar în campanie electorală foarte multe pachete vârstnicilor și nu numai pachete. Îi solicit să spună public de unde are bani pentru toate aceste acțiuni.

Sumele destinate sprijinirii locuitorilor Sectorului 6 provin din sponsorizări și donații. Domnule Mironescu, dumneavoastră când ați făcut ultima dată un gest de suflet, când ați ajutat pe cineva? Că pe locuitorii Sectorului 6 nu i-ați ajutat și nici nu aveți de gând să o faceți! Dacă dumneavoastră nu dovediți empatie față de probleme altora, asta nu înseamnă că toți trebuie să fim împietriți! Sunt și oameni care vibrează și dăruiesc din ceea ce au celor cu care viața a fost mai puțin îngăduitoare.

2. Ștefan Florescu nu și-a plătit datoriile nici la Primăria Sectorului 6, nici la ANAF

 

Dacă Florescu ar câștiga alegerile s-ar afla într-un soi de conflict de interese. În prezent acesta se află în executare silită pentru 5 din cele 6 contracte încheiate între Administraţia Pieţelor Sector 6 pentru Piața Chilia Veche şi firmele sale, unde Florescu sau fratele său dețin 99% din asociere. Contractele datează de pe vremea când nașul său, Cristian Popescu Piedone era director la Inspecție Sector 6. În ciuda faptului că avea de plătit doar niște chirii modice și cu toate că a fost înștiințat de mai multe ori de Primăria Sectorului 6 că trebuie să-și plătească datoriile, candidatul Florescu a ales să ignore orice avertisment și să ignore încă o dată legea.

Fals. Fals. Fals. Am ieșit de foarte mulți ani din respectivele firme, nu am nicio implicare. Pot dovedi cu documente.

De asemenea, Fundația “Ștefan Florescu-Din suflet pentru suflet” este în executare silită la ANAF pentru debite la bugetul statului și bugetul asigurărilor sociale de stat însumând 12527 RON.

Deja a început achitarea acestora. Fundația nu are profit, ci se alimentează din sponsorizări. Când vom avea sumele necesare vom achita în integralitate.

3. În spatele lui Florescu se află interlopi periculoși

În 2012, au apărut foarte multe articole, în care Florescu era acuzat de legături foarte strânse cu periculoșii interlopi de la Clanul Sportivilor. În urma acestor dezvăluiri, jurnalistul Dan Bucura a fost bătut în scara blocului, iar afaceristul care a furnizat informații în acest sens, a fost băgat în spital după ce a primit trei bâte în cap. În 2016, Florescu vine să confirme încă o dată acuzele din 2012, trimițând o coroană cu flori la înmormântarea lui Fane Spoitoru, fostul lider al lumii interlope. "Odihnă veșnică, prietene drag", a scris Florescu pe coroană.

Sunt asocieri pe care le-au făcut de-a lungul timpului cei care se temeau și se tem că voi ajunge primarul Sectorului 6. Vorbim de aceeași gașcă care s-a reunit la fel ca în 2012, care lucrează prin propagarea unor defăimări, calomnii, jigniri și intimidări. Știți cum e cu acastă clică? Un fel de ”hoțul strigă hoții”. Regrupați în jurul unui candidat pe care îl susțin financiar până dincolo de doctrine și interese de partid, respectiv, penalul Gabriel Mutu, susținut de PNL și de candidatul PNL Mironescu, acești indivizi aruncă cu noroi și susțin publicarea în presă a unor materiale care mă calomniază. Evident că nu am avut nicio legătură cu incidentul neplăcut cu care s-a confruntat în anul 2012 ziaristul respectiv. De altfel, dacă aș fi avut, organele abilitate ale Statului s-ar fi pronunțat până acum, fiindcă o anchetă știu că s-a desfășurat în urma plângerii depuse de acesta. Eu n-am avut și nu am nicio calitate în cadrul acesteia, așadar, despre ce vorbim?

Interlopi sunteți dumneavostră, domnule candidat blatist, pentru că ați acceptat cârdășia cu urmăritul penal Gabriel Mutu, cu care faceți blat electoral și, deci, implicit, cu clanul Vasiloi, care vă sponsorizeză pe amândoi, ca și pe Poteraș și pe  Mănescu, nașul dumneavoastră. Apoi, de ochii lumii, când ați ridicat problema salubrizării, v-ați apucat să copiați ceea ce eu am declarat de ani de zile referitor la grupul de interese de la nivelul Sectorului 6, susținut financiar de interlopi. Așadar, d-le candidat de paie, interlopii sunt în grădina dvs!

În ceea ce privește coroana respectivă, pot să iau și eu o coroană, să scriu numele domnului Mironescu pe cocardă și să o depun la catafalcul oricui. Pe de altă parte, decedatul, care și-a ispășit pedeapsa pentru faptele comise, era extrem de respectat de către membrii comunității din care face parte. Apropo, domnule Mironescu, aveți ceva cu comunitate rromă? Mie îmi pare că sunteți rasist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.