Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal in Parlament pe majorarea cheltuielilor pentru salarii cu 61%

scandal

Un scandal a izbucnit in Parlament pe majorarea cheltuielilor pentru salarii cu 61%. Secretarul General al Senatului a prezentat in cadrul Comisiei de Buget un amendament prin care solicita o majorare a cheltuielilor de personal cu 36 de milioane de lei, ceea ce Ministerul Finantelor sustine ca ar reprezenta o crestere cu 61%.

Secretarul General a explicat ca banii sunt necesari pentru buna functionare a institutiei si pentru a asigura majorarile salariale stabilite deja prin lege.

Deputatii au fost insa indignati de propunerea Senatului pentru ca o majorare de 10% a salariilor bugetare nu poate duce la o majorare de 61% a cheltuielilor.

A iesit la iveala faptul ca Senatul ar vrea in 2016 sa mai angajeze inca 50 de persoane.

"Suportul legislativ nu va sta argument. Puteti sa spuneti exact pentru ce cereti acesti bani?". a spus Andreea Paul

Secretar general al Senatului a raspuns: "Pentru aplicarea legii, pentru personal auxiliar, pentru cresterile salariale care sunt substantiale", adaugand ca salariile angajatilor din parlament au fost aduse la nivelul celor din Guvern, dar nu a putu spune cu cat au crescut mai exact.

Senatorul Marius Isaila a remarcat faptul ca deputatul Andreea Paul l-a acuzat de minciuna si solicitari cu implicatii penale pe secretarul general al Senatului.

"Daca se dovedeste ca ati mintit mergeti la puscarie, daca nu va rog sa faceti plangere penala impotriva doamnei Paul", a spus acesta.

Ministerul Finantelor a spus de asemena ca exista in bugetul initial al Senatului o crestere cu 16% a cheltuielilor de personal si nu sustine amendamentul cerut de senatori.

Discutiile n-au putut fi duse catre o concluzie, astfel s-a decis amanarea acestei dezbateri pentru duminica. Pana atunci atat Senatul cat si Camera Deputatilor trebuie sa aiba consultari cu Ministerul Finantelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.