Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL Mircea Băsescu a făcut un nou denunț la DNA: Ameninţări cu sinuciderea / VIDEO

mircea basescu

Război total între fratele lui Traian Băsescu şi familia lui Bercea Mondial. Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte, le-a denunţat la DNA pe fiica şi pe soţia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial. Acesta susţine că are dovezi că Izaura a încercat să dea şpagă pentru a-şi scoate tatăl din puşcărie.

Plângerea împotriva Izaurei şi a Fănicăi Anghel, fiica şi soţia lui Bercea Mondial, a fost făcută de avocatul lui Mircea Băsescu, la DNA Constanţa, pentru cumpărare de influenţă. Avocatul lui Mircea Băsescu susţine că în perioada 2011-2012 au făcut facute înregistrări în care, la instigarea lui Sandu Anghel, cele două femei încercau să găsească un apărator cu influenţă pentru a-l scoate pe Bercea din puşcărie.

Vezi şi: PNL aruncă alianța dintre PSD și UNPR în aer: Sunt în afara Constituției/ OFICIAL

"Este reiterarea plângerii din 2013, în care Mircea Băsescu a formulat plângere pentru şantaj şi pentru cumpărare de influenţă împotriva membrilor familiei Anghel, plângere care s-a soluţionat doar cu privire la inculpatul Anghel Florin, fiul lui Bercea Mondial. Am formulat o nouă plângere pentru că nici prima şi nici a doua, din 2014, nu au fost avute în vedere de către autorităţi", a declarat avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Tască. Apărătorul lui Mircea Băsescu a mai spus că la dosar există dovezi că Izaura a încercat să dea şpagă pentru a-şi scoate tatăl din puşcărie. "Sunt înregistrările făcute la Ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în ceea ce-l priveşte pe Anghel Sandu. La momentul arestării lui, a fost interceptat o perioadă, atât Anghel Sandu, cât şi membrii familiei. Din acele înregistrări reiese că Anghel Sandu i-a instigat pe membrii familiei la cumpărare de influenţă, în încercarea de a ieşi din închisoare", a mai explicat Nelu Tască.

Vezi şi: Șeful BCR trage un semnal de alarmă: Legea dării în plată va aduce dezastrul creditării

Joi a avut loc, la Curtea de Apel Constanța, un nou termen în dosarul în care Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, ar fi fost șantajat de familia lui Bercea Mondial. Magistrații judecă contestația depusă de familia Anghel la sentința judecătorilor. Marius Constantin, Florin, Fănica și Izaura Anghel consideră că cei 20 de ani de închisoare primiți pentru șantajarea fratelui fostului președinte Traian Băsescu sunt prea mulți. Ajunsă în fața Curții de Apel, Izaura Anghel a amenințat că-și va da foc, nemulțumită de cum decurge procesul în cazul ei, potrivit reporterntv.ro. Mai mult, Izaura a făcut acuzații grave la adresa magistratului care judecă recursul în dosarul de șantaj, spunând că acesta a luat șpagă de la Mircea Băsescu. Acesta le-a declarat jurnaliştilor că nu a vorbit niciodată cu judecătorul din dosarul său. "Nu am vorbit cu judecătorul niciodată. Normal că îl cunosc. Stau în Constanţa. Izaura minte, poate să spună ce vrea", a spus Mircea Băsescu, conform RTV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.