Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul ANRP ar putea ateriza din nou în curtea lui Băsescu

basescu rtv

Încă de la început, scandalul retrocedărilor a fost o sursă de jena pentru Traian Băsescu. Să critici sistemul corupt al băieților deștepți în timp ce fraude imense se întâmplă sub paza ta nu este ușor de explicat pentru un politician. Fostul președinte a ales să se distanțeze de Crinuța Dumitrean

„Eu am pus sub semnul întrebării activitatea Crinutei Dumitrean la ANRP, dar serviciile mi-au zis ca e curata ca Arcul de Triumf. Întrebasem după ce mi-a zis Elena Udrea despre neregulile de acolo, iar serviciile mi-au zis pe vorbe ca e curată”, a spus Traian Băsescu, la Nașul TV.

Ei bine, această teorie începe să scârțâie odată cu dezvăluirile din rechizitoriul DNA.

„În același scop al obținerii cât mai urgente a despăgubirilor inculpatul SIMU HORIA, prin intermediul (...), consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale la acea dată, s-a întâlnit cu prefectul județului Constanța, (...), și a obținut sprijinul acestuia pentru soluționarea favorabilă și urgentă a dosarului.”

Citiți și: DNA detonează NUCLEARA: Administrația Prezidențială l-a ajutat pentru a obține despăgubiri ANRP

Să umplem, însă, punctele de suspensie. Consilierul de stat Daniel Moldoveanu, șeful Comunității Naționale de Informații la acea dată.

Citiți și: DEZVĂLUIRE - Cine este OMUL care aduce Administrația Prezidențială la DNA

Prefectul este Claudiu Palaz fost candidat al PMP la Primăria Constanța și actual vicepreședinte al partidului. Despre acesta, Băsescu zicea:

„Îl avem pe Claudiu Palaz la Constanța și nu văd niciun impediment să nu obțină voturi. Nu mă bucur pentru ce li s-a întâmplat lui Radu Mazăre și lui Nicușor Constantinescu dar afirm că trebuie un alt fel de administrație și Palaz nu a umblat cu pui și cadouri să cumpere electoratul, ci să convingă comunitățile locale să voteze proiecte și idei”, a afirmat Băsescu.

Citiți și: Traian Băsescu, mesaj crucial pentru băsiști: Ce le cere liderul PMP

Ei bine nu a dat, dar DNA susține că a luat.

Dacă punem cap la cap sursele, rezultă că Horia Simu l-a contactat pe consilierul lui Băsescu ca să îi facă legătura cu viitorul vicepreședinte al lui Băsescu pentru a realiza o afacere necurată care o implică pe Crinuța Dumitrean. În timpul acesta, serviciile coordonate de partenerul lui Simu l-ar fi asigurat pe președinte că totul este în regulă.

Problema lui Băsescu, în acest moment, este că nu poate să spună că este nevinovat fără să admită că a fost incapabil să își selecteze oameni cinstiți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.