Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță dezvăluiri INCENDIARE din ”Dosarul Microsoft”

sebastian ghita

”Dosarul Microsoft” rupe în două clasa politică și îi face clienți la DNA pe oameni cu funcții din aerul rarefiat. Deputatul Sebastian Ghiță susține că toți banii dați de Guvern către Microsoft au fost pentru a plăti ”servicii” anterioare.

"În ceea ce priveste acest contract Microsoft, eu consider că este unul dintre cele mai păguboase pe care statul român le-a făcut vreodată. Consider că (...) sunt niște bani pe care compania Microsoft ni-i datorează. Toate calculatoarele erau licențiate deja. Cred că toată această sumă a fost plătită degeaba. Toți banii care au ajuns la Microsoft au fost plătiți degeaba, pentru că acei bani au mers pentru niște persoane sau servicii, pentru calculatoare pe care statul român le-a cumpărat, de-a lungul timpului, deja cu licență de la Microsoft. Multe falsuri s-au făcut în acest contract", a declarat Sebastian Ghiță.

Mai departe, Sebastian Ghiță a afirmat că "nu a existat nicio implicare a vreunei firme care vreodată a aparținut sau a fost membră a grupului Asesoft cu acest contract".

"TeamNet niciodată nu a primit niciun ban de la Microsoft sau Fujitsu sau orice altă firmă și de aceea am și intrat pe telefon (...) Din ceea ce știu eu nu a existat nicio implicare a vreunei firme care vreodată a aparținut sau a fost membră a grupului Asesoft cu acest contract. TeamNet era o firmă parteneră Microsoft, dar prin TeamNet nu a trecut niciun ban. Haideți să vedem dacă acest contract există, daca s-a plătit vreun ban, pentru că senzația mea este că oamenii au facut tone de calcule pentru a justifica o hoție la adresa României. În zilele următoare, vom reuși să aducem hârtii, dovezi și documente care să arate cum acești bani au fost, pur și simplu, furați din România. Vreau să insist asupra faptului că toate calculatoarele cumpărate de Guvernul român aveau deja licență", a mai spus Sebastian Ghiță.

Întrebat de ce nu i-a spus premierului Victor Ponta despre aceste informații, pentru a denunța contractul, Sebastian Ghiță a răspuns:

"I-am spus. Am fost unul dintre cei care m-am opus acestui contract și cred că a contat și părerea mea și pentru că Uniunea Europeană nu a mai dorit încheierea acestor contracte, de către Microsoft la nivelul UE, și Guvernul Ponta a decis încheierea acestui contract, preluarea la valuarea reziduală a oricăror licențe Microsoft pe care statul român le opera și închiderea definitivă a acestor contracte. Guvernul Ponta a oprit acest lucru", a afirmat Sebastian Ghiță.

Pe de altă parte, întrebat dacă are vreo legătură cu contractul dintre Loteria Română și societatea Novomatic, Sebastian Ghiță a răspuns:

"Absolut niciuna. Nu știu despre acest contract mai multe amănunte. Când Loteria Română a încheiat acel contract, eu nu mă mai ocupam de afaceri", a conchis Sebastian Ghiță.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.