Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şedinţă importantă la Primăria Capitalei: Se vrea înfiinţarea unei subunităţi pentru ISU

captura TV
Gabriela Firea

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București, pentru joi, 29 septembrie, la ora 10.00. Primul punct pe ordinea de zi care va fi supus aprobării CGMB vizează “necesitatea înfiinţării de noi subunităţi de pompieri/puncte de lucru la nivelul zonei de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov”.

Primarul General, Gabriela Firea, a explicat în expunerea de motive: “autoritățile administrației publice centrale și locale sunt obligate să asigure capacități de intervenție specializate, corespunzătoare tipurilor de riscuri la care sunt supuse teritoriul și populația, în timpul de răspuns optim, indiferent de locul și momentul în care se produce situația de urgență”. Astfel, conform proiectului de hotărâre, se vor înființa un număr de 13 subunități de pompieri/puncte de lucru pe raza fiecărui sector din Municipiul București.

Bugetul estimat al întregului proiect (13 subunități ) este de aproximativ 4 milioane euro, această estimare fiind realizată de ISU București-Ilfov. Pentru prima fază a proiectului au fost identificate 5 locații: Șoseaua Chitila nr. 221 - sector 1; Zona Lacul Tei – Str. Doamna Ghica nr.1 – sector 2; zona Parcul Verdi – sector 2; Zona Parcul Văcărești – Șos. Mihai Bravu nr. 612 – 616 - sector 4; Zona Giulești – sector 6, iar suma alocată primelor subunități este de 1,5 milioane euro.

Un alt proiect de hotărâre se referă la ”aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Linia Metrou Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni, Tronson 1, Sector 1”.

Este unul dintre proiectele importante ale Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030, fiind esenţial pentru zona Metropolitană București – Ilfov.

Magistrala M6 realizează legătura directă şi rapidă între Municipiului Bucureşti si cel mai important aeroport din ţară Aeroportul Internaţional Henri Coandă, dar crează şi posibilitatea relaţionării directe între Municipiul Bucureşti şi localităţile zonei metropolitane, crescând mobilitatea populației pe moduri de transport prietenoase cu mediul.

Magistrala M6 are o lungime de 14 km cu 12 stații, iar odată cu punerea în funcțiune a acesteia se reduce durata de deplasare pe traseul Gara de Nord – Aeroport Otopeni de la 59,5 minute la 23,4 minute. Această magistrală creează corespondențe cu celelalte magistrale de metrou existente. Traseul de metrou va atrage de asemenea, investiții în zonele slab construite din zona periferică Nordică a Municipiului București și zona periferică și nordică o orașului Otopeni. Prin acest proiect se creează posibilitatea realizării sitemului park&ride la intrarea în Municipiul București, dar și a realizării nodurilor intermodale în zona de nord a orașului.

Alt proiect important aflat pe ordinea de zi a ședinței de consiliu se referă la ”trecerea unor imobile din administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în scopul dezvoltării băncii de alimente a Capitalei şi altor servicii sociale”.

Prin acest proiect se transferă un spaţiu din administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. D.G.A.S.M. are nevoie de un spatiu nou pentru infiintarea unor noi servicii sociale destinate copiilor și adultilor: bancă de alimente, cantină socială, centru de formare în industria alimentară, centru de zi. Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are o bancă de alimente pentru preluarea, depozitarea și distribuirea alimentelor oferite de producător și marile lanțuri de retail, categoriilor de persoane nevoiașe care ar putea beneficia de aceste alimente, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.