Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefia FBI rămâne încă un mister. Favoritul lui Trump renunţă la nominalizare

FBI

Fostul senator american şi candidat democrat la funcţia de vicepreşedinte, Joe Lieberman, a anunţat joi că renunţă la posibila sa nominalizare ca director al Biroului Federal de Investigaţii (FBI), invocând un potenţial conflict de interese având în vedere decizia preşedintelui Donald Trump de a angaja un avocat de la firma la care lucrează, transmite Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

Joe Lieberman lucrează la o firma de avocatură din New York condusă de Marc Kasowitz, care a fost angajat de Donald Trump pentru a-l reprezenta în anchetele deschise de Departamentul de Justiţie şi de Congres în legătură cu posibilele legături între echipa sa de campanie şi Rusia.

Confruntări violente în Turcia. Armata A LICHIDAT 29 de membri PKK

'Prin alegerea lui Marc Kasowitz pentru a vă reprezenta în diferitele investigaţii care au început, consider că ar fi cel mai bine să evit orice ar putea părea un conflict de interese', a declarat Lieberman în scrisoarea trimisă lui Trump şi publicată în presa americană.

'Simplul fapt că am fost luat în considerare pentru acest post a fost o mare onoare în virtutea respectului enorm pe care îl port bărbaţilor şi femeilor din FBI şi muncii cruciale şi curajoase pe care ei o fac pentru a-i apăra pe americani de infractori şi terorişti şi pentru protejarea valorilor noastre majore', a mai scris Lieberman.

Joe Lieberman a fost candidat din partea democraţilor la funcţia de vicepreşedinte în anul 2000, fiind ulterior reales în Senat ca independent.

Considerat un moderat cu legături cu membri ai ambelor partide din Congres, Lieberman a fost procuror general al statului Connecticut între 1983-1989, după care a fost ales senator între 1989-2013.

Patru bărbaţi, INCULPAŢI la Londra pentru COMPLOT terorist

Trump a declarat săptămâna trecută că era 'foarte aproape' de a nominaliza o persoană pentru înlocuirea lui James Comey la conducerea FBI, indicându-l pe Joe Lieberman drept 'principal candidat'.

CNN, citând un înalt oficial al administraţiei, sub protecţia anonimatului, a relatat miercuri că preşedintele Trump vrea să reia demersul de căutare a unui nou director al FBI după ce a intervievat un număr de candidaţi, printre care şi Lieberman.

Tot CNN a informat joi, citând surse neprecizate, că pentru acest post este avut în vedere John Pistole, ex-director adjunct al FBI şi fost şef al Administraţiei pentru Securitatea Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.