Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnificația numelui bebelușului Alinei Gorghiu: NOAH

Alina Gorghiu zambitoare

Alina Gorghiu a născut un băieţel care se numeşte Noah, aceasta postând miercuri pe pagina sa de Facebook o fotografie cu mâna bebeluşului, în mâna sa, şi un mesaj în care compară ultimele zile, de când a născut, cu ”ziua polară”, în care soarele este văzut 24 de ore din 24.

”Ştiţi că la Polul Nord, dacă mergeţi, o să întâlniţi un fenomen extraordinar: soarele de la miezul nopţii sau ziua polară. Dacă vremea e bună, soarele e văzut pe cer 24 de ore din 24. Cam aşa au fost primele zile cu gămălia mea de copil. Nu au fost zi şi noapte, doar zi. E sănătos, viguros, îl cheamă Noah! Iar eu învăţ că pot iubi mai mult”, este mesajul pe care Alina Gorghiu l-a postat miercuri pe pagina sa de Facebook.

Noah este un nume "liniștitor", dacă urmărim semnificația lui ebraică, de confort, liniște, pace, și se păstrează mai ales printre preferințele părinților din Statele Unite ale Americii.

CTP a EXPLODAT: asta este MITĂ electorală ordinară. O ÎNJOSIRE!

În alegerea numelui copilui, părinții se gândesc, fie la semnificaţia specială a numelor pe care le-au atribuit urmaşilor, fie la sonoritatea deosebită și se deschide astfel o practică obişnuită de punere a unui nume sugestiv, care să manifeste realitatea numită. Este astfel stabilită o strânsă legătură între semnificant şi semnificaţie.

După cum spuneam, Noah este un nume de origine ebraică, însemnând “pașnic”, “lung”, "confort'', ''odihnă" sau “care a trăit mult”

În Vechiul Testament, Noe a construit o arcă, pentru ca el, familia lui și animale din toate speciile, să poată supraviețui Potopului. După Potop, pe cer a apărut un curcubeu, ca semn al înțelegerii de la Dumnezeu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.