Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator cere Internelor să lămurească un caz de incompatibilitate

question-mark-sign

Senatorul PNL Tudor Barbu a trimis, joi, ministrului de Interne, Petre Tobă, o scrisoare în care îi cere lămuriri cu privire la "nerespectarea legii" de catre Prefectura Gorj în cazul incompatibilitatii sefului CJ Gorj, Ion Călinoiu (PSD).

"Instituţia Prefectului din judeţul Gorj a primit recent o adresă din partea Agenţiei Naţionale de Integritate cu privire la încetarea mandatului preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu, pentru incompatibilitate. Adresa este în prezent analizată de juriştii din cadrul Prefecturii Gorj, aceştia precizând că este neclară. În vara anului 2015, ANI a constatat starea de incompatibilitate a domnului Călinoiu, care a primit câteva sute de lei pentru participarea la un proiect pe fonduri europene. De atunci şi până azi, nimeni nu a luat vreo decizie cu privire la preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. În primă fază, Ion Călinoiu a contestat incompatibilitatea, dar nu a timbrat acţiunea, astfel că a pierdut definitiv procesul, la 17 septembrie 2015. Preşedintele CJ Gorj a făcut apoi încă o contestaţie, care este şi acum pe rol", relateaza senatorul cazul.

ȚEste de-a dreptul năucitor faptul că şapte (şapte!!!) jurişti din cadrul Prefecturii Gorj nu au reuşit nici până în ziua de azi să dezlege situaţia stării de incompatibilitate pe care ANI a constatat-o în cazul preşedintelui CJ, Ion Călinoiu. Mai mult, subprefectul Sorin Arjoca a declarat că singura soluţie identificată a fost ca Instituţia Prefectului să ceară din nou clarificări din partea ANI. În consecinţă, domnule ministru, vă rog să precizaţi de ce nu se aplică legea de către Instituţia Prefectului judeţului Gorj şi ce măsuri veţi lua pentru a rezolva această situaţie? Având în vedere că pe data de 17 martie a.c. intră în vigoare termenul de prescripţie al raportului ANI, vă rog să răspundeţi cu celeritate şi să dispuneţi măsurile legale care se impun pentru ca termenul legal să nu fie depăşit", se arata in scrisoarea catre ministrul de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.