Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic a pierdut un fief: Ce au făcut, apoi, teroriștii la 2.000 de oameni

statul islamic

Combatanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI) au luat vineri ostatici aproximativ 2.000 de civili pe care i-au luat cu ei la retragerea din oraşul Minbej, în nordul Siriei, au anunţat un ONG şi o alianţă antijihadistă, relatează AFP.

Această alianţă de combatanţi arabi şi kurzi, regrupaţi în cadrul Forţelor democratice siriene (FDS), a preluat controlul în urmă cu o săptămână la Minbej, deţinut de jihadişti, din care un număr mic continuau să lupte în oraş. 'Retrăgându-se din al-Sireb, jihadiştii au răpit aproximativ 2.000 de civili', potrivit FDS.'Ei au utilizat aceşti civili ca scuturi umane ceea ce ne-a împiedicat să-i luăm drept ţintă', menţionează sursa citată.

Citește și: A renunțat la sutien și a făcut valuri: Ce divă i-a lăsat cu gura deschisă pe bărbați, în București / FOTO HOT

Jihadiştii au fugit cu ostaticii spre oraşul Jarablous, un fief al SI situat la aproximativ 40 de kilometri nord de Minbej, în apropiere de frontiera turcă.

Observatorul Sirian pentru Dreptului Omului (OSDO), care are la bază o vastă reţea de surse şi militanţi în Siria, a confirmat răpirea unor civili de către jihadişti. 'Combatanţii Daech au răpit aproximativ 2.000 de civili pe care i-au transportat în 500 de maşini în direcţia Jarablous', a declarat ONG-ul utilizând un acronim în arabă al SI.

Citește și: INTERZIS MINORILOR Cum a apărut vedeta la o piscină din București

Minbej a fost un bastion al SI pe ruta de aprovizionare între Turcia şi capitala de facto în Siria, Raqa.

Forţele coaliţiei kurdo-arabe, susţinute de loviturile aeriene ale SUA, au anunţat vineri "eliberarea" Minbej, precizând că acum în oraş sunt în desfăşurare operaţiuni de deminare, relatează DPA citată de agerpres.ro.

Citește și: Ai curajul să porți așa ceva? Cea mai nouă rochiță pentru femei / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.