Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA emit un avertisment de călătorie în Turcia. Risc MAJOR de atentate împotriva americanilor

Statele Unite ale Americii şi-au avertizat cetăţenii asupra unui risc crescut de atacuri vizându-i pe americani în Turcia, pe fondul unei retorici antiamericane în creştere, relatează AFP, conform agerpres.

Într-un comunicat publicat miercuri seara pe site-ul său internet, Departamentul de Stat îi avertizează pe americani cu privire la un "risc crescut de atentate" şi îi invită să-şi "evalueze cu atenţie necesitatea de a se deplasa în Turcia în prezent".

"În plus, recrudescenţa retoricii antiamericane poate determina indivizi izolaţi să comită acte violente împotriva cetăţenilor americani", avertizează Departamentul de Stat.

Citeşte şi: Rusia califică drept SPECTACOL escortarea portavionului său prin apele britanice

Publicarea acestui avertisment de călătorie intervine în timp ce Turcia este zguduită de un val fără precedent de atentate legate de rebeliunea kurdă şi de jihadişti ai grupării Statul Islamic, notează AFP.

Un atentat revendicat de Statul Islamic într-un club de noapte din Istanbul în noaptea de Revelion s-a soldat cu 39 de morţi, dintre care majoritatea străini, şi zeci de răniţi.

SUA au ordonat în luna octombrie plecarea familiilor membrilor personalului de la Consulatul lor General din Istanbul din cauza riscului de atacuri.

De altfel, retorica antiamericană s-a accentuat în ultimele luni în Turcia în contextul tensiunilor între Ankara şi Washington cu privire la miliţiile kurde în Siria şi la extrădarea unui predicator desemnat de Ankara drept instigatorul loviturii de stat eşuate în luna iulie.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan critică cu regularitate autorităţile americane pe care le acuză de înarmarea miliţiilor kurde în nordul Siriei, calificate drept "teroriste" de Ankara.

Potrivit AFP, presa proguvernamentală, precum şi oficiali turci se fac cu regularitate ecoul unor teorii ale complotului, văzând de exemplu mâna CIA în spatele loviturii de stat eşuat din 15 iulie, sau a asasinării ambasadorului rus luna trecută la Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.