Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, mesaj de susținere pentru DNA: Ce trebuie să facă Laura Codruța Kovesi

kovesi

Adjunctul secretarului de stat american, Antony Blinken, a declarat duminică, la o întâlnire cu presa, că Statele Unite ale Americii admiră lupta dusă în ţara noastră împotriva corupţiei, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) fiind "un fel de model" pentru statele din regiune ce au probleme asemănătoare.

Citește și: Ce i-a făcut o fetiță de 2 ani lui Barack Obama / FOTO

"Dorinţa puternică din partea românilor de a scăpa de corupţie, de a avea un guvern deschis şi transparent este vizibilă, iar liderii politici trebuie să reacţioneze la acest lucru dacă vor să aibă succes. Acestea sunt însă decizii pe care românii trebuie să le ia. (...) Admirăm lupta împotriva corupţiei din România, în special DNA a avut mult succes. Devine un fel de model pentru ţările din regiune care au probleme similare", a afirmat Blinken.

Citește și: România are cel mai falsificat document de călătorie din Europa

Adjunctul secretarului de stat american a adăugat că acţiunea globală anticorupţie are nevoie de timp. "Investigările, condamnările au avut impact semnificativ. Dar aceasta este doar o parte din răspuns. E nevoie de timp pentru a schimba administraţia, pentru a face guvernul mai deschis, mai transparent. Acesta este modul sistemic de prevenţie a corupţiei, nu doar prin acţiuni punctuale", a arătat Blinken. Adjunctul secretarului de stat american se află într-un turneu european, în contextul pregătirilor în curs pentru Summitul NATO de la Varşovia, din luna iulie, conform Agerpres.  Oficialul american s-a întâlnit în România cu premierul Dacian Cioloş şi cu membri ai Guvernului, dar şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.