Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Lupii tineri încing atmosfera în PNL: vechii liberali, încălecați de vechiul PDL

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

Liberalii au finalizat lista pentru alegerile parlamentare și, în ciuda faptului că majoritatea înțeleg strategia de a promova oameni tineri în politică, nu pot să înțeleagă cum s-a ajuns în această situație.

Citește și: LISTA PSD la alegerile parlamentare: SURPRIZE mari în București/EXCLUSIV

Citește și: EXCLUSIV Oferta PNL București pentru Parlament - LISTA

Citește și: LISTA ALDE la alegerile parlamentare. SCANDAL uriaș în partid/ EXCLUSIV

Pe listele PNL, Alina Gorghiu a insistat ca tinerii să fie capi de listă, ceea ce este considerat de unii liberali o jignire adusă oamenilor cu experiență în partid. Noua senzație a PNL, tânăra de 24 de ani Mara Mareș, care este cap de listă la Camera Deputaților în județul Brașov, stârnește vâlvă în partid.

”Înțeleg nevoia de înnoire și de primenire a clasei politice, dar tinerii când intră în politică de obicei sunt pe locurile 3-4, tot la eligibile, dar ceva mai în spate. Capul de listă trebuie să-ți aducă voturi, nu să fie doar o mișcare de imagine. Cum să o pui pe domnișoara asta în fața lui Gabi Andronache? El a fost principalul jurist al partidului și omul care a ținut steagul sus în Comisia Juridică. Omul chiar a muncit în Parlament și acum este devansat pe listă de o tânără de 24 de ani? Parcă e cam mult”, ne-au spus surse din conducerea PNL.

Situația este asemănătoare și în alte județe, unde lideri cu greutate s-au văzut devansați de tineri care acum au primul contact cu politica. Nici în organizația tineretului liberal nu este tocmai liniște, cei de aici acuză faptul că unii dintre tinerii promovați de partid nu au călcat o zi prin organizația de tineret.

”Vă dau un exemplu și aici nu am niciun interes, că abia dacă-l cunosc pe băiat. Liderul de la tineret, Sorin Moldovan, prinde locul 2-3 la Cluj și el chiar a muncit pentru partid, în schimb vin tinerii ăștia de 24 de 27 de ani capi de listă. Cine aduce totuși și voturile?”, se întreabă un alt lider PNL.

Nici la capitolul seniori nu este liniște în interiorul PNL. Vechii liberali și-au dat seama că au fost încălecați de cei din vechiul PDL. ”Uitați-vă pe listă că toți vechii PDL-iști și-au rezolvat locuri la Camera Deputaților: Adriana Săftoiu, Cătălin Predoiu, Anca Boagiu, Tinel Gheorghe și lista poate continua. Vechiul PNL rămâne fără voce în Camera Deputaților, că până și Alina Gorghiu va fi la Senat. Camera este decizională și ai nevoie de voci puternice aici, însă vor vorbi vechii PDL-iști în locul nostru”, ne-au mai spus surse din PNL.

La replica că anumiți grei ai PDL au fost trași pe linie moartă și nu mai prind locuri eligibile, cei din vechiul PNL ne-au explicat că aici a fost o bătălie în interiorul vechiului PDL, iar cei scoși pe margine au fost eliminați de colegii de partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.