Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de mii de bucureșteni, OBLIGAȚI să plătească o nouă taxă: 'Cei care nu plătesc vor avea poprire pe cont'

www.agerpres.ro
bani, lei, monede, bancnotă

Peste 300.000 de bucureşteni primesc în plic, chiar în aceste zile, invitaţia de a achita, până în ultima zi a lunii septembrie, o nouă taxă locală numită “de salubrizare”.

Este vorba de vechea taxa pentru colectarea gunoiului, pe care oamenii o plăteau lunar, odată cu întreţinerea. Din cauza datornicilor, se colectau însă cel mult jumătate din bani, aşa că noua metodă îi va obliga pe cetăţeni să fie la zi dar şi să stea la o coadă în plus.

Citește și: Salariul mediu a atins un nivel RECORD în România: Cine câștigă cel mai mult și care sunt zonele cu cele mai mari venituri

De la 8 lei lunar, taxa de gunoi scade, în sectorul 4, la 5, doar că trebuie achitată pe tot anul, iar proprietarul va merge cu foaia primită la primărie, la Direcţia de Taxe şi Impozite.

"Miza pe care o avem e ca acest grad de colectare să ajungă la 85 la sută, ceea ce ne-a şi permis să şi micşorăm această taxa de salubrizare. Cei care nu plătesc vor avea poprire pe cont.″, a spus primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, potrivit Stirileprotv.ro.

Aşadar, dacă nu primiţi plicul care e alb, fără expeditor, mergeţi singuri la ghişee. Atenţie, primăria nu mai exclude copiii sub 3 ani de la plata salubrizării.

Până la urmă, e de înţeles preocuparea autorităţilor de a colecta mai mulţi bani, pentru a-i dirija spre un element esenţial de civilizaţie: curăţenia. Dar cum stăm astăzi? La câteva zeci de metri de Biblioteca Naţională, alături de cheiul Dâmboviţei şi peste drum de clădirile de sticlă cu birouri moderne avem tabloul ineficienţei sistemului actual de salubritate.

Citește și: Piaţa românească, atacată de un nou gigant bancar. Ce planuri are banca nr. 2 din UE

Insule de gunoaie, apărute spontan ori ridicate de firmele de salubritate găsim şi lângă Academia Română.

Începând din 2018, taxa de salubrizare va creşte sau cel mai probabil, se va dubla. Sunt însă în discuţii câteva reduceri, de exemplu, pentru cei care plătesc, până la 1 aprilie, pentru tot anul în curs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.