Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu îl salvează pe Dan Șova

tariceanu-stiripesurse.ro

Controversatul vot în cazul senatorului Dan Șova, încă produce valuri în Senat. Președintele Klaus Iohannis, PNL și CSM au depus sesizări la Curtea Constituțională prin care solicită rezolvarea conflictului instituțional între Senat și Ministerul Justiției, apărut ca urmare a votului în cazul Șova.

Astăzi, Comisia de Regulament din Senat a adoptat modificarea Regulamentului Senatului, exact la punctul 173, cel de care senatorii s-au prevalat pentru a-l salva pe Dan Șova. În noua variantă, articolul 173 prevede că solicitările justiției trec cu majoritate simplă din numărul celor prezenți. De exemplu: dacă la vot sunt 11 senatori, iar 6 votează pentru încuviințarea solicitării justiției, atunci senatorul este trimis la ”beciul domnesc”

Președintele Comisiei de Regulament, liberalul Sebastian Grapă, a declarat că va solicita Senatului să pună în acord decizia în cazul Șova cu noile prevederi ale Regulamentului. Pe aceste prevederi, Dan Șova ar fi ajuns în malaxorul DNA.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ținut însă să explice că nu mai există cale de întors în cazul Dan Șova. O modificare de Regulament nu se poate aplica retroactiv.

De asemenea, Tăriceanu a precizat că noile prevederi ale Regulamentului nu se pot aplica nici măcar, miercuri, la a doua cerere de reținere și arestare în cazul lui Darius Vâlcov. Tăriceanu a explicat că această modificare va fi votată marți în plen și abia după ce se publică în Monitorul Oficial intră în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.