Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroristul de la Nisa nu a fost singur: Procurorii au descoperit

camion nisa

Cinci suspecti, in contact cu ucigasul inainte de atentatul de la Nisa, au fost pusi sub acuzare de judecatorii antiteroristi si plasati in arest preventiv, au facut cunoscut surse din cadrul Parchetului de la Paris, citate de AFP.

Chokri C., Mohamed Oualid W. si Ramzi A. au fost pusi sub acuzare in principal pentru "complicitate la crime in forma organizata in relatie cu o actiune terorista", a precizat Parchetul. Ramzi A. a fost de asemenea pus sub acuzare pentru "infractiuni la legislatia privind armele in legatura cu o actiune terorista", impreuna cu un cuplu de albanezi, Artan H. si Enkeledja Z. Ultimii trei suspecti sunt banuiti ca participat la procurarea unui pistol cu care ucigasul, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a deschis focul asupra politistilor inainte de a fi impuscat.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri despre atacatorul de la Munchen: S-a aflat abia acum

Procurorul francez François Molins a anuntat ca in telefonul atacatorului au fost descoperite mai multe mesaje trimise catre cei arestati, dintre care unul imediat dupa atacul de la Charlie Hebdo, din ianuarie 2015. "Nu sunt Charlie. Ma bucur ca au venit cativa dintre soldatii lui Allah sa termine treaba", a scris el. Barbatul si-ar fi pregatit atacul timp de cinci luni, a mai dezvaluit procurorul francez. In cadrul unei declaratii de presa, François Molins a precizat ca exista “progrese notabile” in ancheta derulata de “peste 400 de anchetatori”. Investigatiile “au permis nu numai sa confirmam inca o data caracterul premeditat al actului criminal comis de catre Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ci si sa stabilim ca acesta a putut beneficia de sustinere si complicitati in pregatirea si comiterea actului sau criminal”, a declarat Mollins, conform Agerpres.

Citeşte şi: Din România, Viktor Orban cere armată europeană: 'Dacă nu, statele de la Vișegrad fac una'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.