Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu apelează la ONU pentru abuzul în serviciu. Cum ar trebui definită infracţiunea

basescu kovesi

Fostul preşedinte Traian Băsescu îşi exprimă speranţa cu privire la o "definiţie corectă" a abuzului în serviciu, în contextul în care CCR s-ar putea pronunţa miercuri în cazul mai multor excepţii de neconstituţionalitate privind incriminarea acestei infracţiuni.

Vezi şi: Zi decisivă la Curtea Constituțională. Va fi eliminat sau nu ABUZUL ÎN SERVICIU?

"Abuzul în serviciu. Foarte probabil, azi, CCR se va pronunţa cu privire la abuzul în serviciu. Sunt convins că definiţia din Noul Cod Penal, care se referă la neîndeplinirea sau îndeplinirea 'defectuoasă' a atribuţiunilor de serviciu, este incorectă. Termenul 'defectuos' este mult prea larg şi imprecis pentru a trimite oamenii în puşcărie pentru 7 ani. În Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, ratificată prin Legea 365 din 2004, abuzul în serviciu este definit la art. 19 de trei coordonate precise: încălcarea legii, intenţia şi obţinerea de foloase necuvenite. Mare diferenţă între enunţul 'defectuos' şi cele trei elemente precise formulate în art. 19 din Convenţie. Eu sper să avem o definiţie corectă a abuzului în serviciu, pentru a continua să avansăm în consolidarea Statului de Drept", a scris Băsescu, pe Facebook. 

Curtea Constituţională a României reia discuţiile, miercuri, în cazul mai multor excepţii de neconstituţionalitate privind incriminarea abuzului în serviciu ridicate în mai multe dosare.

Vezi şi: Judecător CCR, răspuns pentru Kovesi/ VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.