Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia pregătește INVAZIA: TANCURI și vehicule MILITARE deplasate la granița cu Irakul

turcia irak granita

Desfăşurarea militară turcă într-o zonă din apropierea graniţei cu Irak este legată de lupta împotriva terorismului şi de evoluţiile din Irak, a afirmat marţi ministrul turc al apărării, Fikri Isik, potrivit agenţiei Reuters.

Forţele armate ale Turciei au început desfăşurarea de tancuri şi alte vehicule militare către regiunea Silopi din provincia Şirnak (sud-estul Turciei), situată în apropierea graniţei cu Irakul, au declarat marţi surse militare, citate de Reuters.

Citește și: S-a pozat GOALĂ în stația de autobuz! Și, asta NU e TOT: Alte două fete au mers goale pe stradă / VIDEO

Ministrul apărării a declarat ulterior la postul de radio A Haber că Turcia nu are 'nicio obligaţie' de a aştepta în spatele frontierelor sale, ci va face ceea ce este necesar dacă militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) câştigă teren în provincia irakiană Sinjar.

Desfăşurarea de vehicule militare coincide cu operaţiunea irakiană menită să alunge jihadiştii grupării Stat Islamic din Mosul, oraş în nordul Irakului, şi are loc după ce miliţiile şiite irakiene au lansat o ofensivă vizând alungarea jihadiştilor din oraşul Tal Afar.

Citește și: Nuntașii au început să DEZBRACE mireasa, sub ochii mirelui / VIDEO 18+

Operaţiunea survine după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că Turcia intenţionează să-şi întărească efectivele în zona respectivă, afirmând că Ankara va avea 'un răspuns diferit' pentru miliţiile şiite dacă acestea 'provoacă teroare' în oraşul irakian Tal Afar.

Forţele armate ale Turciei au început desfăşurarea de tancuri şi alte vehicule militare, inclusiv blindate, către regiunea Silopi din provincia Şirnak (sud-estul Turciei), situată în apropierea graniţei cu Irakul, au declarat marţi surse militare, informează Reuters.

Citește și: Magie? O femeie a fost DEZBRĂCATĂ, pe scenă, de un iluzionist / VIDEO

Sursele citate nu au oferit un motiv pentru această operaţiune, dar preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că Turcia intenţiona să-şi întărească efectivele în zona respectivă, afirmând că Ankara va avea 'un răspuns diferit' pentru miliţiile şiite dacă acestea 'provoacă teroare' în oraşul irakian Tal Afar.

Fotografii provenite de la surse ale armatei arată o coloană lungă de vehicule militare, într-un singur şir pe un drum cu două benzi. Desfăşurarea de vehicule militare coincide cu operaţiunea irakiană menită să alunge jihadiştii din organizaţia Statul Islamic din Mosul, oraş în nordul Irakului, şi după ce miliţiile şiite irakiene au lansat o ofensivă vizând alungarea jihadiştilor din oraşul Tal Afar, informează agerpres.ro.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ – partea a II-a

Ankara a atras atenţia cu privire la astfel de operaţiuni în Tal Afar, oraş situat la circa 170 km de Silopi şi în care se află o comunitate turkmenă cu legături istorice şi culturale cu Turcia. Provincia Şirnak este totodată una dintre principalele zone de conflict între armata turcă şi militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care dispune de baze în nordul Irakului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.