Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uite ministrul, nu e ministrul.Ce nume nu se mai află în calculele PNL. Surpriza din viitorul sondaj

guvern ciolos

Liberalii se  joacă cu numele de  miniștri pe care  le vor testate în sondajul  menite să le ofere cea mai bună măsură  a cotei de popularitate și încredere  a acestora, înainte de a-i oferta pentru  un loc elibigil pe listele partidului la parlamentare.  Deocamdată  comanda sondajului a  fost  întârziată  pentru câteva zile atât din acest motiv, cât și din considerente  financiare.

Doi dintre   miniștri luați în considerare au dispărut de pe lista inițială,  susțin surse  din  conducerea PNL. Dragoș Pâslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, atât de mult invocat de Alina Gorghiu, nu ar mai figura printre  membrii  Guvernului doriți de  acest partid pe liste. " Inițial, promitea atât de mult, dar de când a  primit acest portofoliu nu a făcut mai nimic, iar  performanța sa lasă de dorit", ne-au declarat sursele citate, motivele pentru care Pâslaru ar putea  fi scos din   sondajul  viitor.

Un alt ministru  care nu ar mai figura printre miniștri măsurați  este   actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. În cazul său  motivul  este altul: pe cât de popular  este în rândul tinerilor, în special în spațiul online,  pe atât actualul ministru este refractar la ideea  intrării  în politică,  cu  atât mai puțin interesat de perspectiva înregimentării într-un partid, ne-au mai declarat  sursele citate.

În cărți pentru sondaj și eventual, pentru  o posibilă ofertă  din partea PNL se  regăsesc Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene și Costin Borc , actualul viceprim-ministru și ministru al Economiei. Surpriza o constituie includerea  pe această listă a  ministrului interimar de  la Comunicații, Dragoș Tudorache. Motivul este  mai degrabă unul tactic. Tudorache  este   șeful Cancelariei premierului Dacian Cioloș și este  considerat  mâna dreaptă a acestuia. O eventuală atragere a lui Tudorache  în rândurile  liberale ar putea netezi strategia conducerii PNL de atragere  și a șefului său în partid, o ușă pe care liberalii au  lăsat-o  mereu deschisă de la  tragedia Colectiv încoace.

De altfel, atât Cioloș, cât și Borc vor  fi testați  deliberali  pentru a afla exact profilul de premier pe care îl doresc românii. Până atunci  însă demararea sondajului mult dorit a început cu stângul.  Liberalii caută încă bani și au mărit cota alocată pretendenților la un mandat de  parlamentar de la minimum 500 de euro la o mie, semn că nu toți aspiranții  la un loc eligibil s-au  grăbit să  verse sumele necesare în conturile partidului. Conducerea speră însă ca  sondajul  ce va fi realizat de CURS să poată fi inițiat la finele acestei săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.