Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost soldat irakian este judecat la Berlin pentru crime de război

Un tribunal din Berlin a început miercuri procesul judiciar contra unui fost soldat irakian pentru 'crime de război' comise în ţara sa, unde s-a fotografiat ţinând în mâini capetele tăiate a doi membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), transmite France Presse, conform agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani şi identificat de justiţia germană drept Rami K., a realizat fotografia în martie 2015, când făcea parte din armata irakiană, în apropiere de oraşul Tikrit, la 160 km nord de Bagdad. Imaginea s-a propagat rapid pe internet.

Citeşte şi: Moscova SE RĂSTEŞTE la Occident: 'Nu ştiam că există fiara care să spună ursului ce să facă'

Sosit în Germania ca refugiat în cursul anului 2015, când ţara europeană a primit aproape 1 milion de refugiaţi şi migranţi, dintre care mulţi sirieni şi irakieni, el a fost arestat în august 2016 şi plasat în arest preventiv.

Rami K. a recunoscut faptele şi a explicat că s-a fotografiat ţinând în mâini capetele celor doi jihadişti la cererea unui ofiţer.

În opinia acuzării, bărbatul a dorit să-i 'umilească' pe cei doi membri ai SI omorâţi şi se face astfel vinovat de o 'crimă de război'. Fostul soldat a explicat în timpul anchetei că doar a respectat ordinele superiorului său de teamă că în caz contrar ar pierde respectul membrilor unităţii militare din care făcea parte.

Autorităţile germane sunt foarte îngrijorate de acţiunile de radicalizare în rândul refugiaţilor şi migranţilor sosiţi în număr foarte mare în Germania, circa 1 milion în 2015 şi alte câteva sute de mii în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.