Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial de rang înalt din armata SUA, dat AFARĂ din cauza cluburilor de strip-tease

Generalul Ron Lewis, consilier militar al ministrului apărării american, a fost destituit anul trecut în luna noiembrie pentru că obişnuia să-şi plătească facturile la cluburi de strip-tease cu cardul său de serviciu destinat misiunilor oficiale, potrivit unui raport publicat joi de Pentagon.

Citește și: SCANDAL URIAȘ de corupție la Kremlin: Cum și-a transformat Putin bucătarul în MILIARDAR

Generalul avea, de asemenea, un comportament "neadecvat" cu femeile din anturajul său, afirmă documentul emis de Inspecţia generală a Ministerului Apărării SUA, citat de AFP, potrivit agerpres.

Ron Lewis este unul dintre ofiţerii americani cu carieră strălucită care au fost nevoiţi să-şi părăsească brusc în ultimele luni funcţiile din cauza unor probleme cu femei şi a suspiciunilor de incorectitudine.

Citește și: Vladimir Putin DOMINĂ Manhattan-ul: New-yorkezii au rămas ȘOCAȚI - FOTO

Generalul Michael Bobeck, fost pilot de elicopter într-o prestigioasă unitate a forţelor speciale americane, a fost forţat şi el să-şi părăsească postul la Statul Major Interarme american în luna septembrie.

Pentagonul i-a reproşat o relaţie extraconjugală şi instalarea după divorţ într-un apartament plătit de un lobbyist al unui grup de afaceri din domeniul apărării, potrivit presei.

Un alt ofiţer promiţător, generalul David Haight, a trebuit să-şi părăsească postul de comandă în primăvară după dezvăluirea unei relaţii aprinse comportament sexual deviant, conform mass-media.

Citește și: Scandalul Panama Papers continuă: Mossack Fonseca denunță o campanie internațională de denigrare

Motivele concedierii în septembrie a comandantului primei divizii de infanterie americane, generalul Wayne Grigsby, rămân în schimb misterioase.

În ceea ce îl priveşte pe generalul Lewis, anchetatorii Pentagonului au stabilit în special că el se dusese într-un bar dintr-un cartier deocheat al Seulului în aprilie 2015 cu ocazia unei călătorii oficiale a ministrului american al apărării.

Potrivit Inspecţiei generale, generalul - care nu neagă faptele - a plătit nota la "Candy Bar", 1.125, 25 dolari, cu cardul său de serviciu.

Citește și: George Soros il acuza pe Vladimir Putin de crime odioase impotriva umanitatii pentru bombardamentele

Un scenariu asemănător a avut loc în octombrie 2015, la "Cica Cica Boom" din Roma, care propune "spectacole sexy", unde generalul - de asemenea în deplasare oficială - a plătit 1.755,98 de dolari cu cardul său de serviciu.

Şeful Pentagonului, Ashton Carter, a publicat un scurt comunicat prin care îşi exprimă opinia despre concluziile raportului. "Aştept un comportament cât mai ireproşabil din partea personalului Ministerului Apărării, în special din partea angajaţilor care se află în posturile cele mai înalte", a subliniat el.

Marina americană suportă încă efectele unui scandal de corupţie tentaculară în Flota Pacificului, orchestrată de "Fat Leonard", un malaezian care conducea o societate de servicii portuare şi care este într-o închisoare în SUA din 2013.

Citește și: HAOS într-un sector important: Milioane de români sunt AFECTAȚI

Ancheta a implicat mai mulţi amirali a căror avansare a fost îngheţată, 11 ofiţeri şi foşti ofiţeri ai marinei militare fiind inculpaţi în acest dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.