Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un procuror italian acuză mai multe ONG-uri că primesc fonduri de la traficanţi de persoane

ciocanel judecator

Un procuror de stat italian a acuzat mai multe organizaţii neguvernamentale care lucrează pentru salvarea migranţilor în Marea Mediterană că sunt finanţate de traficanţi de persoane, care le-au plasat în zonă, relatează DPA. ''În opinia mea, unele ONG-uri ar putea fi finanţate de contrabandişti'', a afirmat joi Carmelo Zuccaro pentru canalul de televiziune Rai 3, după ce spusese că organizaţiile au legături cu grupuri libiene implicate în trafic cu persoane.

Zuccaro a adăugat că unele ONG-uri ar putea acţiona cu scopul ''de a destabiliza economia italiană pentru a avea beneficii de pe urma acesteia''. Ministrul italian de finanţe Andrea Orlando a avertizat cu privire la riscul tragerii unor concluzii pripite. Într-o declaraţie pentru Repubblica TV, Orlando şi-a exprimat speranţa că declaraţiile procuraturii se bazează pe rezultatele unor anchete temeinice.

Organizaţia 'Salvaţi Copiii!' a cerut joi retragerea acuzaţiilor, menţionând într-o declaraţie că acestea ar putea crea un ''climat de neîncredere care afectează copiii, femeile şi bărbaţii refugiaţi'', conform Agerpres. În prezent, există cel puţin zece ONG-uri implicate în activităţi de salvare în Marea Mediterană, adaugă DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.