Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, despre un Cabinet PSD-PNL: Cel mai prost scenariu

nicusor dan

Un Cabinet PSD-PNL ar fi cel mai prost scenariu după alegerile din decembrie, apreciază preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, care precizează că, atunci când sunt susţinute de "majorităţi zdrobitoare", guvernele tind să abuzeze de putere. 

"Un guvern PSD-PNL ar fi cel mai prost scenariu după alegerile din decembrie. Am avut guvernul format din PDL şi PSD şi guvernul USL care s-au bazat pe majorităţi ce le-au dat puteri discreţionare. Nu-mi aduc aminte să se fi furat mai mult decât atunci când guvernele au fost susţinute de majorităţi zdrobitoare, care au abuzat de putere", a scris liderul USR pe Facebook.

Conflict diplomatic între Budapesta şi Luxemburg: 'Are aere de superioritate, e arogant şi frustrat'


În opinia sa, şi în cazul unui guvern PSD-ALDE "există un risc mare de presiune pe actul de justiţie", deoarece liderii ambelor partide "au exprimat poziţii anti-DNA". 

"În privinţa asta, PNL a fost ceva mai decent, deşi, după călătoriile în teritoriu, pot să spun că nu există nicio diferenţă între baronii PSD şi cei ai PNL", a adăugat el.

Acuzații GRAVE la adresa vicepremierului Borc

Nicuşor Dan a reiterat că USR preferă un premier tehnocrat şi îşi doreşte ca proiectele sale, pentru care va fi votat de cetăţeni, să fie incluse în programul de guvernare. 

"Dacă aceste condiţii vor fi îndeplinite şi ni se vor cere profesionişti care să participe în Executiv, atunci putem să-i propunem. Dar nu vom participa la nicio împărţire de funcţii. USR nu-i cade rangul să facă opoziţie. Pentru o democraţie sănătoasă e nevoie de opoziţie, iar USR a făcut timp de 10 ani în Bucureşti", a conchis el. 

Luni, Nicuşor Dan a declarat că USR susţine ideea unui prim-ministru tehnocrat şi după alegeri, pentru că acesta are "avantajul" de a nu răspunde unor şefi politici. 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni că o ţară trebuie să aibă un Guvern politic. Potrivit acestuia, Guvernul tehnocrat actual a fost o soluţie "de criză", pe o perioadă limitată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.