Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria a luat foc, după decizia Curții de Justiție a UE privind cotele de migranți: 'Politica a violat legea'

the telegraph
Viktor Orban

Guvernul ungar a denunţat miercuri ceea ce a numit decizia 'iresponsabilă' a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de a respinge plângerile formulate de Ungaria şi Slovacia pe tema politicii de imigraţie a UE, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.ro

''Decizia Curţii de Justiţie a UE este scandaloasă şi iresponsabilă şi are un caracter politic. Politica a violat legea şi valorile europene. Această decizie ameninţă securitatea şi viitorul întregii Europe'', a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto. 

El a estimat că decizia de miercuri a CJUE este împotriva intereselor naţiunilor europene şi intereselor naţiunii ungare. 

Oficialul ungar a adăugat, potrivit MTI, că ''adevărata luptă abia acum începe'', referindu-se la faptul că Budapesta va epuiza toate căile de apel juridice pentru a garanta că ''nici măcar o singură persoană nu este relocată în Ungaria împotriva voinţei poporului ungar''.

Dezvăluiri BOMBĂ - Sebastian Ghiță a sponsorizat deplasarea la Belgrad a unei delegaţii a MAE cu doar câteva zile înainte să fugă


CJUE a respins miercuri dimineaţă plângerile formulate de Ungaria şi Slovacia pe tema politicii de imigraţie a UE, confirmând dreptul Bruxellesului de a obliga statele membre să preia solicitanţi de azil conform sistemului de cote. 

Ungaria şi Slovacia au contestat legalitatea planului lansat în septembrie 2015 de Bruxelles pentru a ajuta Grecia şi Italia, supuse unei presiuni imense din partea valului mare de refugiaţi care fug de conflictele şi sărăcia din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia. 

Ungaria şi Slovacia fac parte din ţările care au votat contra cotelor obligatorii, la fel ca Republica Cehă şi România, dar ele au fost puse în minoritate de către alte state membre ale UE. Conform planului, Ungaria avea obligaţia de a primi, într-o primă fază, 1.294 de persoane (peste 2.300 la final) şi Slovacia circa 800 (peste 1.400 la final), însă până la 31 august Ungaria nu primise niciun solicitant de azil relocat, iar Slovacia doar 16.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.