Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană vrea să regândească protecţia civilă în Europa

getty
Juncker, telefon

Uniunea Europeană va reflecta la reorganizarea protecţiei civile în Europa, la cererea Portugaliei, lovită în acest an de incendii devastatoare, a declarat luni, la Lisabona, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, informează AFP. "Vom reflecta, la cererea Portugaliei, la reorganizarea protecţiei civile în Europa", a declarat Juncker, într-o conferinţă de presă comună cu şeful statului portughez, Marcelo Rebelo de Sousa.

Afectată la jumătatea lunii iunie de cele mai grave incendii de pădure din istoria sa, soldate cu moartea a 64 de persoane în apropiere de Pedrogao Grande (centru), Portugalia este lovită de la jumătatea lui octombrie de o nouă serie de incendii, bilanţul morţilor ridicându-se la 45. De la începutul anului, au ars aproape 550.000 de hectare de vegetaţie, potrivit estimărilor Sistemului European de Informare privind Incendiile de Pădure (EFFIS). Este vorba despre un nou record istoric, după cel din 2003, când au ars 426.000 de hectare, potrivit datelor Institutului de Conservare a Naturii şi Pădurilor (ICNF).

Guvernul portughez s-a angajat să reconstruiască dispozitivul de combatere a incendiilor de pădure în Portugalia pentru a-l face mai eficient, conform Agerpres. Juncker, care a început luni o vizită de două zile în Portugalia, a adăugat că această catastrofă l-a afectat personal. "Unul dintre concetăţenii mei a pierit în incendiile de aici, din Portugalia", a mărturisit el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.