Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: ALERTA INCENDIU la clubul Bamboo din Capitală | 41 de persoane internate

mirel.ro
BAMBOO

UPDATE: ALERTA INCENDIU la clubul Bamboo din Capitală | 20 de persoane internat

content-image

7:50 Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că situația în zona incendiului din Clubul Bamboo este la această oră "sub control", deși mai sunt focare în incinta prăbușită pe care pompierii se luptă să le stingă. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a activat o linie telefonică - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în Clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital, informează ISU București.

content-image

7:37 0 ISU o persoana in stare gravă și intubată, care se află în clinica ATI-Toxicologie de la Spitalul Floreasca.

content-image

7:26 - ISU: 40 de victime la spitale

content-image

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală, potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Din cele 22 de persoane duse la spital pentru îngrijiri medicale, 20 au rămas internate, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că la această oră nu se mai află la fața locului persoane rănite în urma incendiului de la Clubul Bamboo.

content-image

UPDATE ORA 6.43 Daniel Vasile (ISU): Există o posibilitate ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior

 

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă că există posibilitatea ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior.

"Este foarte complicat ceea ce urmează să vă spun dar există o posibilitate ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior deși primele echipaje de la detașamentul Băneasa, care au ajuns la fața locului, au procedat la verificarea interioară a spațiilor", a precizat reprezentantul ISU București, într-o declarație pentru presă făcută de la fața locului.

El a adăugat că acele echipe de pompieri intrate în primă fază în incinta clubului pentru căutarea de persoane care nu s-au putut evacua au fost nevoite să iasă după ce au început să se prăbușească elementele de construcție din cauza incendiului.

"Au constituit o echipă de căutare-salvare, au intrat, au verificat cât de mult au putut în condițiile de vizibilitate din cauza fumului și faptul că la momentul sosirii acestora prima comunicare pe stație a fost că este o ardere violentă care a cuprins deja o suprafață semnificativă. Ulterior, acele elemente de construcție s-au prăbușit, au părăsit în mod progresiv și pompierii zona interioară și au acționat în mod preponderent din exterior", a mai afirmat Daniel Vasile.

De asemenea, șeful DSU, Raed Arafat, a menționat și el, într-o declarație de la fața locului, întrebat dacă ar mai fi persoane rămase în clubul incendiat, că se va ști dacă sunt astfel de victime după ce pompierii vor putea intra și vor căuta în zona distrusă.

"La acest moment, persoane de salvat efectiv nu avem. Deci dacă sunt persoane surprinsă înăuntru, din păcate, cel mai probabil vor fi găsite decedate (...) Colegii de la pompieri continuă acum lupta cu incendiul și la un moment vor începe să verifice zona care a fost afectată și să vedem apoi dacă au fost persoane surprinse care nu au putut să iasă", a spus Arafat.

UPDATE ORA 6.23 Starea celor cinci răniți din Bamboo duși la Spitalul Universitar este bună

Starea celor persoane care au fost duse la Spitalul Universitar de Urgență București pentru îngrijiri medicale în urma incendiului de la Clubul Bamboo este bună, a declarat sâmbătă dimineață purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Leonard Grecescu.

El a spus că aceștia nu prezintă arsuri, însă au inhalat fum.

"Starea lor este bună. Nu prezintă arsuri. Au inhalat fum", a spus medicul.

UPDATE ORA 6.19 Arafat: Nu mai sunt persoane rănite la fața locului

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că la această oră nu se mai află la fața locului persoane rănite în urma incendiului de la Clubul Bamboo.

"Nu mai sunt persoane rănite la fata locului. (...) Ultima a fost dusă acum în fața mea, a fost cu hipotermie și ușoară intoxicație de fum. (...) O singură persoană este grav intoxicată cu fum și monoxid de carbon", a spus șeful DSU, la Digi 24.

UPDATE ORA 6.11 Reprezentant ISU: Un singur rănit grav în urma incendiului de la Bamboo; intubat și ventilat mecanic la Spitalul Colentina

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că singura persoană rănită foarte grav în urma incendiului de la Clubul Bamboo a fost dusă la Spitalul Colentina, fiind intubată și ventilată mecanic pentru că prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii.

"În acest moment, sunt 22 de persoane care au fost transportate la spitalele din București. Din acestea, 20 au rămas în continuare internate. Vorbim de spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon și Colentina, până în acest moment. Există un singur caz foarte grav la Spitalul Colentina, o persoană care este intubată, ventilată mecanic, prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii. Toate celelalte acuză doar expunere la fum, posibil stare de intoxicare și posibil stare de hipotermie, deci viața acestora în acest moment nu este pusă în pericol. Există informații în acest moment pe care le verificăm potrivit cărora mai sunt și alte persoane care s-au prezentat cu alte mijloace, mijloace proprii, către unitățile spitalicești", a precizat reprezentantul ISU București, într-o declarație pentru presă făcută de la fața locului în jurul orei 5,30.

El a precizat că nu există informații exacte privind numărul persoanelor care se aflau în club la momentul izbucnirii incendiului, iar primele echipaje de pompieri ajunse la fața locului au putut face și o verificare în interiorul clubului, înainte ca incendiul să se generalizeze.

"În momentul în care am ajuns, era în curs procedura de evacuare a persoanelor din club, evident că mai erau câteva. Asta ne-au spus primele echipaje care au ajuns, au procedat la verificarea interioară atât cât s-a putut pentru că era deja o stare de ardere generalizată în unele porțiuni de clădire", a subliniat Daniel Vasile.

În ceea ce privește manifestarea incendiului, suprafața totală afectată este de aproximativ 2500-3000 de metri pătrați, iar pompierii lucrează în continuare pentru lichidarea acestuia.

"De menționat, față de intervenția anterioară, faptul că avem și un echipaj de scafandri care a verificat zona din spatele clubului, zona către lac, pentru identificarea unor persoane. În spatele clubului nu au fost identificate persoane de către scafandri. Cine s-a evacuat, ulterior a și fost luat din zona respectivă, deci nu mai este nimeni în spatele clubului", a mai spus reprezentantul ISU București.

UPDATE ORA 5.44 Alimentarea cu energie electrică, oprită în zona Lacul Tei; realimentarea, estimată în jurul orei 7:30

Alimentarea cu energie electrică în zona Lacul Tei-Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, a fost oprită sâmbătă dimineața, în urma incendiului de la Clubul Bamboo, realimentarea fiind estimată în jurul orei 7:30.

Potrivit reprezentanților companiei E-Distribuție Muntenia, sunt afectați, printre alții, consumatorii din zonele Șoseaua Colentina, Str Doamna Ghica, Strada Teofil, Str Bujorul Alb, Str Comarnic, Str Gheorghe Țițeica, Str Grigore Moisil, Strada Plumbuita și străzile adiacente etc.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, a anunțat, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție.

UPDATE ORA 5.53 ISU: Incendiul de la Bamboo se manifestă pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați; 22 de persoane duse la spital

Incendiul izbucnit la Clubul Bamboo se manifestă pe o suprafață de circa 2500-3.000 de metri pătrați, iar un număr de 22 de persoane au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale, informează ISU București, pe pagina sa de socializare.

Potrivit sursei citate, două victime au fost transportate la spitalul Sf. Pantelimon, 13 la Floreasca, unul fiind intubat, 5 la Spitalul Universitar și două la Colentina, care au părăsit spitalul.

content-image

 

ISU precizează că informația transmisă anterior privind transportarea unor persoane pentru îngrijiri la spitalul Sf. Ioan nu a fost corectă.

 

content-image

În acest moment, intervin la locul incendiului peste 20 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje medicale SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, mașini de descarcerare și 26 de ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. La fața locului a fost creat un spital mobil. anunta agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.