Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Variantele lui Dragnea în meciul cu Ponta

facebook.com
Dragnea Ponta

Ping-pongul de la distanță dintre Dragnea și Ponta continuă deja de o bună bucată de vreme și nu pare să se apropie de final. Prin intervențiile sale zilnice, la televizor sau pe Facebook, Ponta arată că e dispus să continue acest război de uzură cu actual șef al PSD. Până când?

Principala problemă pe care Ponta o identifică în mod oficial este că Dragnea are un „stil de conducere monarhică”. În realitate, fostul premier arde de nerăbdare să revină în prim-planul politicii și nu mai acceptă să rămână un simplu membru de partid ascultător. Știe că are un capital important de imagine cu care se poate juca. Dacă stă cuminte în banca lui, acel capital este investit în sprijinul politicii social-democrate, însă fără ca partidul să îi ofere ceva la schimb.

Ponta lovește din nou în Dragnea

Fiind în momentul de față un simplu membru de partid, Ponta nu are prea multe de pierdut. Dragnea în schimb se află în vârful muntelui și trebuie să fie mult mai atent la pașii pe care îi face. Cei doi nu pun la bătaie mize egale, ceea ce îl avantajează pe fostul premier. O recunoaște chiar el, într-un nou mesaj public, dar care îi este adresat, de asemenea,  lui Dragnea:

„Când eşti ditamai preşedintele PSD, stai şi bagi şopârle aşa cu simplii membri? Cred că avem amândoi de pierdut, dar mai ales dânsul.”

Victor Ponta dovedește că e dispus să devină din ce în ce mai incisiv. De la critici generale, privind situația la zi, cum au fost cele asupra OUG 13, acesta începe să dezgroape episoade mai vechi, din ce în ce mai periculoase pentru Dragnea. Aceste declarații în crescendo sunt ca o numărătoare inversă pentru președintele PSD.

Pornind de la comentarea unor situații, Ponta a ajuns să pună sub semnul întrebării însăși legitimitatea lui Dragnea în fruntea PSD: „Nu poţi să fii preşedintele de partid şi să te duci o dată pe lună la ÎCCJ”.

Fostul prim-ministru va continua acest război până în momentul în care Dragnea va fi dispus să se așeze la masa negocierilor. Demisia în alb a fost o mutare prin care i-a transmis acestuia că nu are limite și nu îl sperie despărțirea de PSD. În acest moment, există doar două variante.

În scenariul în care Dragnea rămâne ferm pe poziții și nu cedează din putere, Ponta va continua acest război cât timp va fi în PSD și chiar și după ce acesta va fi dat afară. Iar odată demis din partid, o voce autentică de stânga, cu greutate, care să critice mișcările social-democraților, va fi și mai periculoasă.

În al doilea scenariu, Ponta așteaptă să primească și el un rol activ în interiorul PSD. Odată inclus la masa puterii, fostul premier nu va mai putea critica pozițiile partidului, deoarece va fi unul dintre cei care le hotărăsc. Mingea este în terenul lui Dragnea. Ponta a dovedit deja că va merge cât de departe va fi necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.