Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela. Pilotul acuzat de puci revine cu o nouă înregistrare VIDEO

reuters
venezuela, pilot

Pilotul de elicopter acuzat de tentativă de lovitură de stat de către puterea din Venezuela şi care este de negăsit de mai multe zile a reapărut într-o înregistrare video în care face apel la opoziţie să continuă manifestaţiile împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, transmite AFP, conform agerpres.

În această înregistrare video difuzată marţi seară pe reţelele de socializare, pilotul, Oscar Pérez, cu un drapel venezuelean în spatele său, a afirmat că "a venit momentul să ne trezim" şi că trebuie "să rămânem mobilizaţi ferm în stradă".

Proteste MASIVE la Hamburg. Poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene - VIDEO

La 27 iunie, un elicopter de la criminalistică a survolat capitala Caracas, aşa cum au arătat fotografii şi înregistrări video cu acest episod încă înconjurat de mister.

Conform guvernului socialist, care a denunţat un act 'terorist' şi o tentativă de lovitură de stat, elicopterul a lansat patru grenade asupra Curţii Supreme şi a tras 15 focuri de armă asupra Ministerului de Interne, fără a face victime.

Această versiune a faptelor a fost pusă la îndoială de membri ai opoziţiei şi de analişti, care suspectează o posibilă lovitură pusă la cale chiar de guvern.

Aparatul de zbor a fost găsit la Osma, pe coastă, la 85 de km de Caracas, însă pilotul, un funcţionar al departamentului criminalistic, în vârstă de 36 de ani şi de asemenea actor într-un film de acţiune, 'Moarte suspendată' (2015), este de negăsit.

El a apărut cu faţa descoperită imediat după eveniment într-o înregistrare video pe internet, înconjurat de patru bărbaţi mascaţi, făcând apel la revoltă împotriva puterii.

Reacţia Moscovei după ce Serbia a anunţat că îi întoarce spatele

Ministerul de Interne a emis un mandat internaţional de arestare împotriva sa şi îl acuză de legături cu CIA.

În noua înregistrare video, Oscar Pérez afirmă că "nu am făcut decât să producem pagube unor structuri precum Ministerul de Interne şi Curtea Supremă".

"Nu au existat pagube colaterale, deoarece nu ne-am dorit acest lucru. Nu suntem asasini (...) ca dvs., domnule Maduro", adaugă el.

Pilotul afirmă că grupul său se va alătura manifestaţiilor opoziţiei. "Vom ieşi în stradă şi vom fi cu voi. Nu sunteţi singuri", afirmă el.

Violenţele legate de aceste manifestaţii care se desfăşoară de trei luni şi care cer plecarea lui Maduro s-au soldat cu 91 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.