Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viaţa marelui pilot Ayrton Senna, subiectul unui musical ce va avea premiera în Brazilia

formula 1

Viaţa pilotului de Formula 1 Ayrton Senna, un veritabil erou naţional în Brazilia, reprezintă subiectul central al unui musical care va avea premiera vineri în oraşul Rio de Janeiro, informează AFP. Nimeni nu a uitat în Brazilia acea duminică tragică din 1994: pilotul Ayrton Senna, triplu campion mondial de Formula 1, a avut un accident fatal. Moartea lui a reprezentat însă naşterea unui mit. Povestea de viaţă a acestui erou naţional va fi relatată într-un musical.

Spectacolul "Ayrton Senna, The Musical" întreţine vie flacăra acestui mit într-o Brazilie împietrită în marasmul economic, accentuarea violenţei şi interminabile scandaluri de corupţie. "Ţara are mare nevoie de o personalitate cum a fost Senna", a declarat producătoarea Aniela Jordan la prezentarea pentru presă a acestui musical, realizată în nocturnă marţi seară, la Rio de Janeiro.

Spectacolul se va juca începând de vineri la Teatrul Riachuelo din metropola braziliană, cu participarea a 24 de actori, dansatori şi acrobaţi, care vor evolua într-o ambianţă asemănătoare show-urilor de circ, cu o coloană sonoră ce include 15 cântece originale. Regizorul Renato Rocha a încercat să reproducă spectacolul oferit de cursele din circuitul F1: un întreg univers de lumini vii şi neoane, pneuri, căşti de pilot, bolizi şi sunete produse de acceleraţia maşinilor de Formula 1.

Musicalul nu va fi însă o relatare cronologică a vieţii lui Ayrton Senna. El evocă mai degrabă momentele cheie din viaţa celebrului pilot brazilian, care a murit la vârsta de 34 de ani pe circuitul de la Imola (Italia), pe 1 mai 1994, după ce a percutat un zid din beton în virajul extrem de rapid Tamburello, primul de după linia de pornire. Tânărul actor Hugo Bonemer, care seamănă destul de mult cu Senna, joacă rolul pilotului, unul dintre cei mai apreciaţi din toate timpurile şi care a fost campion mondial în 1988, 1990 şi 1991.

"Este unul dintre acele roluri pe care îţi doreşti cu adevărat să le primeşti, dar care îţi provoacă în acelaşi timp frică. Este o mare responsabilitate", a declarat Hugo Bonemer, care s-a făcut remarcat în ultimii ani după ce a jucat în câteva telenovele.

Actorul, care a petrecut mai mult timp alături de familia lui Ayrton Senna pentru a pregăti acest rol, spune că s-a familiarizat şi cu activităţile depuse de fundaţia pilotului. "Ţara traversează o perioadă foarte dificilă", a declarat la rândul său Renato Rocha. "Chiar dacă Senna evolua într-un mediu profesional foarte elitist, el a putut să învingă fără să îşi piardă umanitatea, nici modestia, ajutându-i pe cei apropiaţi. Când flutura drapelul brazilian, ne dădea speranţa că ţara putea să devină mai bună", a adăugat regizorul spectacolului.

Lansarea oficială a spectacolului "Ayrton Senna, The Musical" devansează cu două zile Marele Premiu al Braziliei, ce va avea loc duminică la Sao Paulo, unde britanicul Lewis Hamilton - un admirator declarat al lui Senna - se află pe grila de start, conform Agerpres. Pe 29 octombrie, în Mexic, pilotul britanic şi-a depăşit idolul din copilărie, devenind pentru a patra oară campion mondial de Formula 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.