Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu: Era sa imi iau (iar) bataie

victor_ciutacu_01_1963313712

Jurnalistul Victor Ciutacu povesteste cum era sa isi ia bataie intr-un magazin aglomerat. Acesta a fost acostat de un necunoscut care l-a amenintat. Ciutacu nu ar fi singurul vizat de cetateanul respectiv, pe lista sa neagra s-ar afla Mircea Badea, Mihai Gâdea, Ion Țiriac, Ilie Năstase și Serghei Niculescu-Mizil.

"Trăiesc o existență bizară. Azi era să-mi iau (iar) bătaie. Nu mă întrebați de ce. N-am reușit să înțeleg. În ditamai aglomerația dintr-un magazin al unei multinaționale, un cetățean bine croit și bine îmbrăcat, cam de-o vârstă cu mine, mi-a băgat sub nas o legitimație/un act de identitate (cred că) de Elveția, după care m-a anunțat că urmează să ne calce în picioare. Pe mine, pe Mircea Badea, pe Mihai Gâdea, pe Ion Țiriac, pe Ilie Năstase și pe Serghei Niculescu-Mizil. Pentru că ne maimuțărim, suntem cu crima organizată și-i amenințăm copiii cu moartea. N-am reușit să mă lămuresc care era treaba. Omul a plecat la fel de val-vârtej cum a și intrat, sub privirile consternate ale tuturor. Noroc că m-am auto-dresat să fiu calm în momente d-astea. Da', dincolo de onoranta companie, n-am reușit să mă lămuresc cum stau în ierarhia crimei organizate și ce copii am amenințat cu moartea. Mai e timp, oricum...", a scris Ciutacu pe Facebook.

El sustine ca nu va face o plangere la politie pentru ca nu are incredere in autoritati.

"Lumea mă îndeamnă politicos, dar ferm, să depun (încă o) plângere penală. Pierdere de vreme, dragii mei, am mai trecut prin asta, chiar la solicitarea unui ministru de interne. Parchetul Sectorului 1 a decis că amenințarea n-a fost "suficient de intensă" ca să continue urmărirea penală. Între timp, cu tot regretul, încrederea mea în instituțiile statului n-a crescut; dimpotrivă", a mai scris Ciutacu pe Facebook.

Experienta din trecut la care face referire mai sus a povestit-o ulterior, tot pe pagina de Facebook:

"Acum fix trei ani, familia noastră a luat o decizie bruscă, radicală. Între altele (sau mai ales) fiindcă ne-am găsit mașina vandalizată, cu mesaje sugestive scrise pe ea și cu o pungă de plastic băgată, la loc cald, sub capota care se deschide numai pe interior. Nici până azi nu ne-a anunțat cineva, ca urmare a plângerii penale depuse, dacă a fost identificat măcar un singur suspect. N-a fost nici prima, nici ultima tentativă de a ne intimida. Cu răspunsuri politicoase (și atât) din partea autorităților. Ne-au bănuit de memorie scurtă. Și s-au gândit să ne lase-n pace, să nu cumva să ne amintim ceva. Nimic nu s-a schimbat, în bine, între timp. Nici dreptatea până la capăt, nici lucrul bine făcut, absolut nimeni și nimic n-a mișcat vreun pai. Nu spre liniștea noastră, în general. România a rămas aceeași adunătură de cnezate și voievodate construite și conduse pe criterii strict mafiote. Și așa va fi și pe mai departe. Singurele schimbări vizează identitatea celor care dețin controlul și care, pe cale de consecință, împart potul. Alți actori, aceeași piesă. Sunt obosit, sunt acrit, mi-e silă și mi-e aproape indiferent ce-o fi mai încolo...", a scris Ciutacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.