Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Cum a ajuns România în dezbaterea prezidențială din SUA

Hillary Clinton

România a avut parte de un moment istoric, după ce în timpul dezbaterii pentru șefia SUA, s-a pronuntat numele țării noastre. Plecând de la tema Curții Supreme de Justiție din SUA, Hillary Clinton și Donald Trumpau au ajuns la discuția despre avorturi și legalizarea sau interzicerea lor.

Vezi și: Cine a câștigat a III-a dezbatere prezidențială din SUA

În susținerea ei că "autoritățile nu au nicio treabă cu decizia pe care o iau femeile", Hillary Clinton a adăugat: "Am fost în țări în care Guvernul obliga femeile să avorteze, precum China, sau unde forțau femeile să nască, precum România. Și vă spun, Guvernul nu are niciun drept să se amestece în decizia pe care o iau femeile".

"Hillary Clinton:

Curtea Supremă a SUA trebuie să stea de partea poporului american, nu de partea corporaţiilor sau a celor bogaţi. Instanţa nu ar trebui să revină asupra deciziilor care permit căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi avortul. Senatul ar trebui să discute nominalizarea judecătorului Merrick Garland, desemnat de preşedintele Barrack Obama pe locul vacant la Curtea Supremă.

Avortul poate fi reglementat, atâta vreme cât se ţine seama de viaţa şi sănătatea mamei. Femeile nu trebuie obligate să aibă copii, aşa cum se întâmpla în România.", a spus Hillary Clinton în timpul dezbaterii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și: Cine a câștigat a III-a dezbatere prezidențială din SUA

Declarația vine la jumătate de an de la celebrul anunț al lui Bernie Sanders. Fostul candidat la alegerile primare democrate a făcut o remarcă la adresa României, acesta fiind şocat de viteza de internet din ţara noastră, comparativ cu cea din SUA. "Azi, oamenii ce locuiesc în Bucureşti, România, au acces la un internet cu o viteză mult mai mare decât majoritatea zonelor din Statele Unite. Acest lucru este inacceptabil şi trebuie schimbat.", a spus, atunci, Sanders.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.