Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mitingurile anticorupție pe Model România au fost un mare fiasco în Franta

twitter.com
paris manifestatie

O manifestaţie împotriva corupției la a avut loc azi la Paris. Aproximativ 1.500 de oameni s-au adunat în Place de la Republique, după un apel făcut pe reţelele sociale care a dat drept exemplu protestele din România și unde se estima că vor participa peste 1 milion de persoane. La fel s-a întâmplat și la Lyon, Toulouse, Bordeaux și Rennes.

Vezi și: Corina Crețu: Am avut o discuție privată cu Grindeanu. Situația este CRITICĂ

Vezi și: Alexandru Petria: Se organizează o poliție fascistă a gândirii pe Facebook

Protestul a fost numit „Adunarea împotriva corupţiei aleşilor”. Manifestanții cer ca legea să fie egală pentru toți și protestează faţă de politicienii care deturnează banii publici și se află în conflict de interese. Mişcarea Anonymus şi-a declarat sprijinul faţă de manifestaţia de la Paris.

Unul dintre motivele care au declanşat protestul este un proiect de lege care ar urma să reducă la 12 ani perioada de prescriere a infracţiunilor de abuz în serviciu, corupţie şi deturnare de fonduri publice.

"La zdup cu cei corupţi", "Fillon în închisoare, corupţia este otravă", "Au mâinile murdare", se putea citi pe pancartele manifestanţilor. 

"Dincolo de aceştia, este o problemă a sistemului", a declarat scriitorul Alexandre Jardin, prezent printre protestatarii care au cerut "cel puţin un control din partea Curţii de Conturi" pentru "banii aleşilor noştri". "Furia creşte pentru că acest lucru nu se întâmplă", a adăugat el. 

Alte manifestaţii au avut loc în mai multe oraşe din întreaga ţară. 

La Toulouse (sud-vest), vreo 200 de persoane s-au adunat lovind în cratiţe şi strigând: "Nu corupţiei!". De asemenea, pe o pancartă de putea citi: "Angajări fictive pentru toţi". 

La Saint-Omer (nord), a fost amplasat un banner pe care să fie înscrise toate doleanţele manifestanţilor împotriva corupţiei, mai scrie AFP.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.