Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violenţe anti-palestiniene în Israel: Arestarea unui şef al extremiştilor evrei

Meir Ettinger

Serviciile de securitate israeliene au anunţat luni arestarea unui şef al extremiştilor evrei, Meir Ettinger, primul individ arestat după un incendiu criminal ce a costat vineri viaţa unui bebeluş palestinian în Cisiordania ocupată. 

"Meir Ettinger a fost arestat la Safed (în nordul Israelului) din cauza activităţilor sale în cadrul unei organizaţii evreieşti extremiste", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Shin Beth, serviciul de securitate internă. 

Meir Ettinger, în vârstă de aproximativ douăzeci de ani, a fost arestat "pentru crime naţionaliste", a afirmat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, fără a preciza dacă el este considerat a fi direct implicat în incendiul de vineri sau este anchetat pentru participare la alte violenţe rasiste. 

Potrivit presei israeliene, el ar fi mai ales suspectat că este "creierul" unui mic grup responsabil de incendiul de la 18 iunie la Biserica Multiplicării pe malul Lacului Tiberiada, un simbol al creştinismului. 

Meir Ettinger este nepotul lui Meir Kahane, un rabin fondator al mişcării rasiste anti-arabe Kach asasinat în 1990, aminteşte France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.