Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visul secretarului general al PNL, în mâna lui Ciorbea. Ce spune Avocatul Poporului

Victor Ciorbea

PSD a sesizat Avocatul Poporului cu privire la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care s-a modificat legea de organizare a referendumurilor. Social-democraţii îi cer lui Victor Ciorbea să sesizeze la rândul său Curtea Constituţională. Vizat direct ar fi un referendum de unire între municipiul Oradea şi comuna Sânmartin.

Unirea dintre cele două localităţi este visul de mai bine de un an al primarului Ilie Bolojan, secretarul general al PNL. După două consultări populare care nu au atins pragul de 30% prezenţă, edilul speră să suprapună un al treilea referendum pe această temă cu alegerile locale din 5 iunie.

Planurile lui Bolojan ar putea fi blocate de PSD, care invocă o decizie din 2013 a CCR, prin care s-a decis că schimbările legii referendumurilor nu pot fi aplicabile consultărilor populare organizate în decurs de un an de la dată intră̆rii în vigoare a legii modificatoare.

Contactat de stiripesurse.ro, Victor Ciorbea a precizat că nu a analizat încă sesizarea, dar ştie despre existenţa precedentului de la CCR. "Sunt nişte sesizări, nu am verificat exact, dar o să verific. Sunt în analiză, pentru că bat alegerile la uşă. Ştiu că există un precedent. Să vedem mai exact ce o fi invocat. O să iau o decizie în câteva zile, pentru că e urgent", a declarat Ciorbea.

Citeşte şi: Victoria baronilor PNL: Cioloş sfidează CCR și Comisia de la Veneția

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.