Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vocea Americii: Putin vrea să distrugă Ucraina până în 2017

ucraina

Fostul consilier prezidential rus Andrei Illarionov a declarat pentru redactia ucraineana a postului "Vocea Americii" ca presedintele Vladimir Putin intentioneaza sa formeze un grup pro-Kremlin in noul Parlament de la Kiev, al carui scop sa fie inlaturarea lui Petro Porosenko din functia de presedinte al Ucrainei.

Potrivit lui Illarionov, printre candidatii la alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc in Ucraina pe 26 octombrie exista foarte multe persoane pro-Kremlin, inclusiv in randul fortelor democratice.

"Putin are drept obiectiv crearea unui grup mare de parlamentari ucraineni care sa blocheze activitatea Radei Supreme si sa-l inlature pe Porosenko pana la sfarsitul anului 2015. În acest moment, Kremlinul lucreaza mai inteligent, mai creativ si, desigur, foloseste mult mai multe resurse. Acei 'omuleti verzi' au fost inlocuiti cu asa-numitele 'argumente verzi'" - a explicat Illarionov, in opinia caruia, indiferent de evolutia evenimentelor, Kremlinul nu va renunta la tentativele de destabilizare a Ucrainei.

Fostul consilier prezidential rus mai considera ca cele opt luni ale agresiunii lui Putin impotriva Ucrainei au demonstrat ca UE si Statele Unite nu sunt in masura sa riposteze fata de ambitiile Kremlinului.

"Urmatorii doi ani, dar mai ales iarna si sfarsitul anului viitor, vor fi cele mai periculoase, pentru ca, in aceasta perioada, vor fi mobilizate toate resursele posibile si imposibile, pentru a finaliza proiectul prabusirii Ucrainei independente si suverane" - sustine Illarionov.

Acesta este convins ca Putin vrea sa reuseasca sa distruga Ucraina pana la alegerile prezidentiale din Statele Unite, programate pentru 2017, deoarece, in opinia liderului de la Kremlin, actualul presedinte de la Casa Alba, Barack Obama, nu va putea preveni ambitiile expansioniste ale Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.