Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

29 de civili, inclusiv copii, ucişi în raiduri aeriene într-o zonă de dezescaladare în Siria

siria, mayadin

Cel puţin 29 de civili, inclusiv copii, au fost ucişi luni în raiduri aeriene asupra unei pieţe dintr-o localitate rebele dintr-o zonă de dezescaladare din nordul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP. Cinci copii se numără printre victimele din oraşul Atareb, a indicat OSDO, fără să fie în măsură să precizeze dacă loviturile aeriene au fost întreprinse de avioane ale regimului sirian sau ale aliatului său Rusia.

Sursele pe care se bazează OSDO îi identifică pe autorii loviturilor aeriene în funcţie de tipul de avion, de localizarea lor şi de muniţiile utilizate. Atareb, situat în vestul provinciei Alep şi controlat de diferite grupări rebele, a fost ţinta a trei lovituri aeriene, a menţionat OSDO, estimând că numărul morţilor ar putea creşte, deoarece există un număr mare de răniţi, dintre care unii grav, conform Agerpres.

După raidurile aeriene, un fotograf care colaborează cu AFP a relatat despre scene de panică în rândul locuitorilor care încercau să-i evacueze pe răniţi. Distrugerile sunt masive, cu dărâmături de clădiri împrăştiate pe străzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.