Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

43 de migranţi, ascunşi în două automarfare încărcate cu seminţe de floarea soarelui şi mase plastice

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră
Potrivit comunicatului remis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, cei mai mulţi migranţi, anume 37, au fost descoperiţi, în ultimele 24 de ore, în Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, într-un automarfar, condus de un cetăţean român. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mase plastice pe ruta România -Italia.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, în baza analizei de risc, descoperindu-i astfel, ascunşi în compartimentul pentru marfă, pe cei 37 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost transportate la sediul sectorului, unde, s-a constatat că sunt cetăţeni de origine afro-asiatică ce intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

Ceilalţi şase cetăţeni străini care au dorit să iasă din România spre alte ţări au fost descoperiţi în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, într-un automarfar condus de un cetăţean din Republica Moldova, înmatriculat în Republica Moldova. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, seminţe de floarea soarelui pentru o societate comercială din Olanda.

"În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şase cetăţeni străini. Persoanele depistate au fost preluate şi transportate la sediul instituţiei pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani. Aceştia au solicitat o formă de protecţie în ţara noastră," se arată în comunicatul ITPF Oradea.

În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şofer şi trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, la finalizarea acestora urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.