Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

63 de jandarmi au donat sânge de Ziua Jandarmeriei Române

Linkdin
plasma umana sange recoltare
Jandarmii celor două unităţi din Craiova au dorit să dea un exemplu de solidaritate comunităţii locale în vederea participării la acest gen de acţiuni, având în vedere lipsa de sânge din spitalele din România.

"Deşi are un caracter benevol, colegii noştri au răspuns într-un număr foarte mare, conştienţi fiind despre necesitatea şi lipsa de sânge din spitale, aducându-şi astfel aportul la salvarea altor vieţi. Acţiunea de astăzi de se numără printre activităţile cuprinse în programul dedicat sărbătoririi a 172 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române (3 aprilie 1850), fiind derulată la nivel naţional", au transmis reprezentanţii celor două unităţi de jandarmi din Craiova.

De menţionat că acţiunile de donare ale jandarmilor organizate în preajma Zilei Jandarmeriei Române se desfăşoară în fiecare an atât cu scopul de a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, cât şi de a creşte gradul de informare în rândul comunităţii privind faptul că donarea de sânge face diferenţa între viaţă şi moarte.

Potrivit Centrului Regional de Transfuzie Sangvină Craiova, aproximativ unul din 10 pacienţi internaţi (mai ales în secţiile de chirurgie, hematologie, oncologie, ginecologie, obstetrică, traumatologie, ortopedie) are nevoie de o transfuzie, iar în ultimii ani tot mai mulţi pacienţi din secţiile de interne, oncologie sau hematologie au nevoie de transfuzie de trombocite. "De multe ori aceşti pacienţi necesită măcar două unităţi de sânge, sau produse derivate din sânge", informează CRTS Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.