Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

82 de persoane au fost instruite pe tema cetățeniei active

PMI
oameni sondaj afaceri

Un număr de 82 de persoane din judeţul Giurgiu au fost instruite pe tema cetăţeniei active şi implicării în dezvoltarea locală în cadrul unui proiect pentru dezvoltarea locală şi dialog civic realizat de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în colaborare cu Consiliul Judeţean, proiect finanţat prin FSE.

'Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în colaborare cu Consiliul Judeţean Giurgiu au finalizat implementarea proiectului- Reţea pentru dezvoltare locală şi dialog civic Giurgiu. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 şi a fost implementat în perioada iunie 2022 - octombrie 2023. Valoarea totală a proiectului a fost de 424.949,00 lei, din care valoare nerambursabilă din FSE 353.982,51 lei, valoare nerambursabilă din bugetul naţional 62.467,51 lei şi cofinanţare UNOPA 8.498,98 lei. Capacitarea societăţii civile (ONG-uri, parteneri sociali), ca premisă pentru implicarea în dezvoltarea locală şi consolidarea relaţiei între comunitate şi administraţia publică locală în judeţul Giurgiu, cu focus pe domeniul sănătate şi protecţie socială a fost obiectivul principal al proiectului', a declarat joi, la conferinţa de presă de finalizare a proiectului, managerului de proiect Iulian Petre, potrivit Agerpres.

Proiectul a contribuit la dezvoltarea pe termen lung a competenţelor şi abilităţilor reprezentanţilor societăţii civile şi a facilitat implicarea acestora în dezvoltarea locală din trei perspective: educaţie pentru cetăţenie activă, implicarea societăţii civile în procesul de luare a deciziilor şi dezvoltarea unui mecanism de dialog între administraţia publică locală şi societatea civilă.

Astfel, 82 de reprezentanţi ai ONG-urilor şi partenerilor sociali din judeţul Giurgiu au participat la un program de instruire în cadrul căruia au dobândit competenţele şi aptitudinile specifice cetăţeniei active şi implicării în dezvoltarea locală.

Viceprimarul municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu, preşedintele asociaţiei Viaţă şi Speranţă, Marinela Mola, medicul specialist în boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă al judeţului Giurgiu Rodica Ţaga, părinţi şi rude ai copiilor sau adulţilor cu HIV au participat la eveniment.

În judeţul Giurgiu sunt 216 adulţi cu HIV aflaţi în evidenţele Spitalului judeţean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.