Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început a doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare

elevi

Miercuri a început a doua etapa de înscrieri la clasa pregatitoare, parintii urmând sa depuna dosare la scoli în perioada 30 martie - 8 aprilie, iar afisarea rezultatelor se va face pe 15 aprilie, potrivit calendarului Ministerului Educatiei.

Începând de miercuri, parinții pot depune dosarele la școli, în a doua etapa de înscriere la clasa pregatitoare. Astfel, potrivit calendarului Ministerului Educației, aceasta etapa de înscrieri la pregatitoare se va desfașura în perioada 30 martie - 15 aprilie.

30 martie - 08 aprilie este perioada în care se depun cererile-tip de înscriere la secretariatul unitatii de învatamânt aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi în nicio unitate de învatamânt în etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.

În perioada 11 -15 aprilie se va face procesarea, la nivelul unitatilor de învatamânt, a cererilor-tip de înscriere depuse de parinti, aplicând procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.

Pe 15 aprilie se vor afisa, în unitatile de învatamânt, listele finale ale copiilor înscrisi în clasa pregatitoare.

În perioada 19 - 22 aprilie se vor centraliza si solutiona, de catre inspectoratul scolar, cererile parintilor copiilor care nu au fost înca înscrisi la vreo unitate de învatamânt.

În urma primei etape de înscriere la clasa pregatitoare (29 februarie - 18 martie), din totalul celor 168.220 de cereri depuse, au fost admise 166.698 (99,1%), potrivit datelor comunicate de Ministerul Educa?iei.

"Dintre acestea, 143.223 sunt cereri admise pentru scoala de circumscriptie (142.203 la prima optiune, respectiv 1.020 la optiunea de revenire), iar 23.475 pentru alta unitate de învatamânt decât cea arondata. 1.522 de cereri nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la scolile dorite, altele decât cele de circumscriptie, iar parintii/tutorii legali nu au bifat optiunea de revenire la unitatea de învatamânt arondata initial. Aceste cereri vor putea fi solutionate în a doua etapa de înscriere", potrivit unui comunicat de presa al Ministerului, citat de Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.