Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A reînceput războiul în Ucraina: Lupte intense in Estul ţării

A reînceput războiul în Ucraina. Lupte intense şi victime la graniţa României. Un soldat ucrainean a fost ucis în ultimele 24 de ore în estul separatist prorus al Ucrainei, unde lupte sporadice s-au reluat de vineri.

Militarul a fost ucis în localitatea Zaiţevo, situată pe linia de demarcaţie, la 50 km nord de Doneţk, fief al rebelilor, unde poziţiile armatei ucrainene au fost ţinta unor tiruri cu mortiere din partea rebelilor, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, Oleksandr Motuzianiuk.

Citeşte şi: Gigi Becali revine în politică: Planul revoluţionar cu care vrea să-l îngenuncheze pe Cioloş

Armata ucraineană a informat duminică dimineaţă despre o luptă desfăşurată vineri în aceeaşi zonă, când "o sută de rebeli au atacat poziţiile ucrainene în apropiere de Maiorska", pe linia de demarcaţie. Armata afirmă că a respins acest atac, recurgând la mitraliere şi "provocând pierderi inamicului".

Rebelii au acuzat, la rândul lor, trupele ucrainene că au deschis foc de mortiere asupra periferiilor de nord şi de vest ale Doneţkului în noaptea de sâmbătă spre duminică, precum şi în zona ruinelor aeroportului din Doneţk, care a trecut în ianuarie sub controlul separatiştilor proruşi după mai multe luni de lupte crâncene.

Citeşte şi: Un liberal îi face praf pe Dragnea şi Ponta: 'Unde sunt banii'

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a deplâns, la rândul său, duminică, un incident cu observatorii săi. Aceştia au fost împiedicaţi sâmbătă să verifice situaţia retragerii armelor grele la Iurivka, în teritoriul controlat de rebeli al republicii autoproclamate Lugansk, după tiruri "de avertisment", efectuate de indivizi înarmaţi, care păzeau depozitul.

Conflictul din estul Ucrainei, care a făcut peste 8.000 de morţi de la declanşarea sa în aprilie 2014, s-a calmat considerabil după instituirea în septembrie a unui nou armistiţiu care, spre surpriza generală, a fost respectat pe larg timp de aproape două luni. Dar, de câteva săptămâni, confruntările s-au reluat şi mai mulţi soldaţi ucraineni au fost ucişi, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Avertisment de la meteorologi: Ce se întâmplă cu vremea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.