Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A treia țară din lume după numărul de centre de minerit Bitcoin, Kazahstan, a colectat 7 milioane de dolari din taxe, în urma criptomonedelor pe 2022

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

Guvernul Kazahstanului a încasat 3,07 miliarde de tenge (aproximativ 7 milioane de dolari) în plăți fiscale de la entitățile miniere cripto în 2022, în urma implementării unei legi care reglementează povara fiscală a criptomonedelor miniere, potrivit rapoartelor presei locale, conform cointelegraph.com.

Datele preliminare de la guvern pentru 2023 arată că taxele miniere colectate până pe 27 aprilie au totalizat 240 de milioane de tenge - în valoare de peste 541.000 de dolari la momentul redactării acestui articol. Cifrele sunt mult mai mici decât cele 652 de milioane de tenge (~1,5 milioane de dolari) în taxe plătite în primul trimestru al anului 2022 .

Kazahstanul se numără printre cele mai importante centre de minerit Bitcoin din lume . Din ianuarie 2022, țara din Asia Centrală a contribuit la 13,22% din rata totală de hash Bitcoin, chiar în urma Statelor Unite (37,84%) și a Chinei (21,11%), arată datele de la Cambridge Center for Alternative Finance .

Țara a introdus taxe pe minerit digital la 1 ianuarie 2022, pe baza consumului de energie electrică de către entitățile miniere. Legea a intrat în vigoare pe fondul unei frustrări naționale tot mai mari cu utilizarea netaxată a rețelei electrice naționale de către criptominerii, a raportat Cointelegraph . Legislația modificată a fost, de asemenea, considerată o cale legală pentru adoptarea ulterioară pe fondul înăspririi reglementărilor din întreaga lume.

Un val de operatori minieri străini s-au relocat în Kazahstan în 2021, în timpul ultimei piețe majore, afectând relațiile deja dificile dintre țară și mineri. Unele estimări indică faptul că peste 87.849 de platforme au fost aduse pe teritoriu până în noiembrie 2021, ca urmare a represiunii de către China a activităților miniere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.