Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Absența zăpezii provoacă probleme mari pentru România: scade puternic producția de grâu

Fabricat in Romania
grau criza alimentara

Producţia de grâu a României ce va fi recoltată în vara acestui an este estimată la 8 milioane de tone, potrivit Asociaţiei europene a producătorilor de cereale (Coceral), însă „zarurile nu au fost încă aruncate“, spune analistul Clubului Fermierilor Români, Cezar Gheorghe, citat de ZF.

Potenţiala diminuare a pro­ducţiei cu circa 40% faţă de nivelul din 2021, de 11,3 milioane de tone de grâu, vine în contextul în care lipsa zăpezii a dus la o răsărire neuniformă sau o nerăsărire a grâului în anumite zone ale ţării, a explicat Cezar Gheorghe. Suprafaţa însămânţată în toama lui 2021 cu grâu este similară celei din 2020, de circa 2 milioane de tone, conform datelor de la Ministerul Agriculturii, informează Mediafax.

„În acest moment vedem că Rusia arată foarte bine în ceea ce priveşte producţia de grâu, Ucraina arată bine, Europa, la fel, iar în România este bine, dar vedem o răsărire neuni­formă sau o nerăsărire, iar casele de trading din Europa estimează pentru România o producţie de 8 milioane de tone, dar zarurile nu au fost încă aruncate“.

Anul trecut au fost însămânţate 2,5 milioane de hectare cu porumb şi 1,2 milioane de hectare cu floarea-soarelui, potrivit datelor de la Ministerul Agriculturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.