Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Actele antisemite sunt în creștere în Franța: un monument al unei vechi sinagogi a fost vandalizat

www.dna.fr
Antisemitosm

Un memorial care marca locul unei sinagogi distruse în timpul ocupaţiei naziste din Franţa a fost descoperit vandalizat sâmbătă, au anunţat autorităţile din Strasbourg (estul Franţei), informează dpa, potrivit Agerpres.

Citește și: Prosecutor Kovesi: 'I did not ask for Government's support, nor did I expect them to support me'

Placa de marmură amplasată pe locul vechii sinagogi, incendiată în 1940 de membri ai Tineretului Hitlerist şi ulterior demolată, a fost dată jos de pe soclu, după cum se putea observa în fotografiile publicate de cotidianul regional Dernieres Nouvelles d'Alsace.

Primarul Strasbourgului, Roland Ries, a declarat postului de televiziune France 3 că a fost cu siguranţă un act antisemit.

Placa "cântăreşte cel mai probabil între 300 şi 400 de kilograme. Cu siguranţă nu a fost dată jos de o singură persoană", a apreciat Ries.

Acesta este ultimul incident dintr-o serie întreagă de acte aparent antisemite care au fost condamnate deopotrivă de autorităţile franceze şi de comunitatea evreiască din Franţa, considerată a fi cea mai numeroasă din Europa.

Luna trecută, pe zeci de morminte dintr-un cimitir evreiesc din apropiere de Strasbourg au fost desenate svastici, iar acte de vandalism cu caracter antisemit au fost semnalate şi la Paris.

"Mai spun o dată: Ajunge!", a scris sâmbătă pe contul său de Facebook primarul Ries, după ce a vizitat memorialul vandalizat din Strasbourg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.