Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul şi activistul pentru mediu Leonardo DiCaprio sprijină lansarea unui fond de 2 milioane de dolari pentru parcul naţional Virunga

leonardo dicaprio

Actorul şi activistul pentru mediu Leonardo DiCaprio sprijină lansarea unui fond de 2 milioane de dolari pentru parcul naţional Virunga din Congo, anunță news.ro.

Organizaţia Earth Alliance, cofondată de DiCaprio, împreună cu Emerson Collective şi Global Wildlife Conservation au încheiat o colaborare cu Comisia Europeană pentru lansarea Virunga Fund.

Fondul va ajuta la protejarea parcului naţional şi a comunităţilor din împrejurimi. Virunga a pierdut o importantă parte din venituri odată cu închiderea în martie, din cauza pandemiei de Covid-19.

Citește și: 15 motive legale pentru ieșirea din localitate: Guvernul a emis REGULILE din starea de alertă / LISTA COMPLETĂ .

Între obiectivele fondului se numără prevenirea bolilor, protejarea gorilelor de munte şi a altor specii şi sprijinirea forţelor poliţieneşti şi a familiilor paznicilor ucişi.

„Am avut marea onoare să întâlnesc şi să sprijin curajoasa echipă din Virunga în lupta ei împotriva forajului petrolier ilegal în 2013. Virunga are nevoie urgent de fonduri”, a transmis DiCaprio, care a produs în 2014 un documentar despre parcul naţional.

Potrivit Virunga Fund, 12 rangeri, un şofer şi patru membri ai comunităţii locale au fost ucişi în aprilie, într-un atac întreprins de un grup paramilitar.

Leonardo DiCaprio împreună cu Laurene Powell, Apple şi Fundaţia Ford au lansat recent America’s Food Fund, iniţiativă de strângere de fonduri care a generat donaţii peste 26 de milioane de dolari cu scopul de a asigura accesul la alimente în comunităţile americane vulnerabile.

Citește și: STAREA DE ALERTĂ, adoptată de Guvern. Parlamentul trebuie să voteze în 5 zile

Actorul a strâns mai mult de 1,6 milioane de dolari, oferind o vizită pe platourile de filmare pentru viitorul lungmetraj al lui Martin Scorsese, în care joacă alături de Robert De Niro, „Killers of the Flower Moon”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.